Rimpels mond verwijderen?

01-02-2021

Ben je op zoek naar een kliniek om rimpels rond je mond te verwijderen? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Veel mensen vinden dat zij er ouder uitzien dan dat zij zich voelen. Huidveroudering toont zich vaak als eerste rond de ogen en vervolgens rond de mond. Tegenwoordig hoef je de rimpels niet meer klakkeloos te accepteren. Sinds meer dan 20 jaar zijn cosmetische behandelingen in opkomst. In Nederland worden er jaarlijks meer dan 600.000 injectables behandelingen uitgevoerd. Met dergelijke behandelingen kunnen rimpels rond de mond worden verwijderd. In dit artikel lees je alle informatie over het ontstaan van rimpels rond de mond en welke behandelmogelijkheden er zijn!

Rimpels mond verwijderen?

Hoe ontstaan rimpels rond de mond?

Rimpels rond de mond ontstaan doordat de collageen en elastine vanaf het 25e levensjaar in de huid gaan afnemen. Collageen zorgt voor stevigheid en elastine voor veerkracht. Je kunt je voorstellen dat zodra de stevigheid afneemt, de huid slapper wordt. Ook de zwaartekracht doet mee in deze wedstrijd. De zwaartekracht zorgt ervoor dat de huid naar beneden gaat hangen. Daarnaast wordt de huid beïnvloed door bijvoorbeeld roken. Door deze beweging ontstaan vaak ‘rokerslijntjes’ én de algehele huidconditie wordt slechter van roken. 

Ten slotte speelt botresorptie ook nog een rol. Naarmate we ouder worden, neemt het botvolume af. Dit wordt vaak versneld vanaf het 45e levensjaar. Als de kaak gaat slinken, dan nemend de rimpels rond de mond toe.

Wat zijn rimpels rond de mond?

Rimpels op de bovenlip (ook wel streepjescode of rokerslijntjes genoemd), lachrimpels naast de mond, hangende mondhoeken en marionetlijnen worden vaak beschouwd als 'rond de mond'. Ook als je je stoort aan één van deze indicaties kun je natuurlijk worden behandeld door een cosmetisch arts.

Hoe kun je rimpels rond de mond verwijderen?

Het behandelplan is afhankelijk van de specifieke huidveroudering. Is er sprake van alleen rimpels op de bovenlip? Dan kan dit vaak effectief met fillers worden behandeld. Meestal worden daar hyaluronzuur fillers toegepast. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Een hyaluronzuur filler rond de mond is 6-15 maanden effectief. Zijn er ook rimpels naast en onder de mond, dan kan dit ook met fillers worden behandeld. Een ervaren cosmetisch arts kan heel precies en subtiel het gewenste effect bereiken. Soms wordt dergelijke huidveroudering echter ook met lasers behandeld. De keuze voor fillers of laser is afhankelijk van de huidkwaliteit en de rimpels rond de mond. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor rimpels mond verwijderen

In Nederland zijn er meer dan 600 klinieken die zich bezighouden met injectables behandelingen. Het is aan te raden om voor een kliniek te kiezen waar een ervaren cosmetisch arts werkzaam is. Een ervaren cosmetisch arts esthetisch gezien écht het verschil maken. 

-----------------------
Vind een kliniek bij jou in de buurt

Rimpels mond verwijderen Amsterdam

Rimpels mond verwijderen Den Haag

Rimpels mond verwijderen Eindhoven

Rimpels mond verwijderen Utrecht

Rimpels mond verwijderen Rotterdam
Rimpels mond verwijderen Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Prijs rimpels mond verwijderen

De tarieven van zowel filler- als laserbehandelingen liggen in Nederland ver uit elkaar. De meeste klinieken communiceren een prijs per ML filler. Dus de kosten om rimpels rond de mond te verwijderen is niet bij iedereen hetzelfde. Op deze website kun je alle klinieken en artsen bij jou in de buurt vergelijken. Meer informatie over de filler tarieven lees je op deze pagina. Klik hier om een kliniek bij jou in de buurt te zoeken om rimpels rond de mond effectief te verwijderen.