Tandenknarsen (bruxisme); welke behandelingen zijn er?

26 januari 2021

Ben je op zoek naar een arts of kliniek voor een behandeling tegen tandenknarsen? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Tandenknarsen

Tandenknarsen komt zeer vaak voor. Er zijn 2 type tandenknarsers. Zij die het overdag doen en zij die het in hun slaap doen (slaap bruxisme). Tandenknarsen gebeurd over het algemeen onbewust. Hoe ontstaat tandenknarsen/ bruxisme? En hoe kom je van tandenknarsen/ bruxisme af? Artsen kunnen het overmatig gespannen spiertje behandelen met botulinetoxine (ook wel bekend als Botox). Daarom kun je voor deze behandeling vaak terecht bij injectables klinieken. In dit artikel lees je alles over de behandeling van tandenknarsen/ bruxisme!

Tandenknarsen (bruxisme); welke behandelingen zijn er?

Tandenknarsen Botox

Tandenknarsen kan behoorlijke slijtage veroorzaken aan je tanden. Dankzij een Botox behandeling kun je 3-6 maanden van het tandenknarsen af zijn. Een behandeling is in 15 minuten gebeurd. Vergelijk klinieken in de buurt en maak direct een afspraak!

Tandenknarsen behandeling reviews

Het is waardevol om reviews te lezen van consumenten die ook hebben gekozen voor een behandeling tegen bruxisme met Botox. Lees reviews van alle klinieken op Injectablesbooking. 

Tandenknarsen Botox reviews

Ik sluit mij aan bij alle positieve reviews die hier staan. Ik kom al jaren bij cosmetic clinics om mijn kaakspieren te laten behandelen (tegen nachtelijk tandenknarsen) en zou een ieder die last heeft van knarsen een behandeling met botox aanraden! Dank lieve dames van Cosmetic clinics en tot over een paar maanden weer:-)
23 februari 2024 16:04
Absoluut een aanrader voor iedereen die last heeft van tandenknarsen! Jarenlang heb ik rondgelopen met kaakpijn, nekpijn en hoofdpijn door het tandenknarsen. Zelfs mijn tanden beet ik letterlijk stuk. Ik ben hiervoor bij meerdere fysiotherapeuten en tandartsen geweest. Niks hielp. Via internet kwam ik tegen dat botox kan helpen om de kaken te leren ontspann... Toon meer »
Absoluut een aanrader voor iedereen die last heeft van tandenknarsen!

Jarenlang heb ik rondgelopen met kaakpijn, nekpijn en hoofdpijn door het tandenknarsen. Zelfs mijn tanden beet ik letterlijk stuk. Ik ben hiervoor bij meerdere fysiotherapeuten en tandartsen geweest. Niks hielp. Via internet kwam ik tegen dat botox kan helpen om de kaken te leren ontspannen. Zo ben ik bij dokter Engelen terecht gekomen.

Ik kom er nu al jaren en het is echt een wondermiddel. Na de eerste behandeling was ik binnen een week van de pijn af. Nu ik vaker kom merk ik ook echt verschil op langer termijn. Eindelijk pijnvrij en ook merk ik dat mijn kaaklijn er veel natuurlijker uit ziet, doordat spieren zich weer op een normale manier ontspannen.

Dokter Engelen werkt heel nauwkeurig en geeft echt alleen de behandeling die je nodig hebt. Er wordt je dus niks aangesmeerd. Ik ben een paar keer bij een ander geweest en vind dit echt de beste plek. Aan mij heeft ze een vaste klant. Toon minder »
Annalotte Zomerdijk
Botox Injectables Utrecht
5 november 2021 14:02
Ik ben 2 keer geweest bij Xavier Clinics voor een Botox behandeling voor overmatig zweten en voor tandenknarsen. Beide keer super goed geholpen door de artsen, ben blij met het resultaat. Heel leuk team!
yahia salloom
Xavier Clinics
24 maart 2022 13:01

Wat is tandenknarsen?

Tandenknarsen is het over elkaar krassen van de tanden en kiezen. Daardoor kan er natuurlijk slijtage ontstaan aan deze tanden en kiezen. Soms gaan de tanden zelfs pijn doen of los zitten. Deze aandoening komt voort uit overmatige kauwspieractiviteit. Daardoor gaan sommige mensen tandenknarsen en andere gaan kaakklemmen. Bij mensen die dit ’s nachts doen, kunnen er ook nekpijn en hoofdpijn klachten ontstaan. Ook kun je een ‘gespierde’ kauwspier krijgen. Dit zorgt voor een mannelijk ogende kaak, wat sommige mensen niet prettig vinden. Stress en angst worden wel gezien als mogelijke oorzaken van tandenknarsen en kaakklemmen. De kauwspieractiviteit wordt aangestuurd vanuit de hersenen. Ongeveer 31 procent van de mensen doet dit overdag, al heeft niet iedereen er last van. Ongeveer 12 procent van de mensen doet dit in hun slaap. 

Hoe herken je tandenknarsen?

De meeste mensen doen tandenknarsen onbewust. Vaak moeten ze er door een ander op worden gewezen dat ze vaak een krassend geluid produceren. Het kan ook bij de tandarts opvallen, die signaleert dan slijtage aan de tanden. Ook wanneer je ’s ochtends vaak wakker wordt met hoofdpijn en nekpijn, dan kan dit wijzen op bruxisme.

Behandeling tegen tandenknarsen / bruxisme

Omdat overmatige spierspanning de oorzaak is van tandenknarsen, is een voor de hand liggende oplossing de spiertjes te ontspannen. Dit kan met een spierontspanner zoals botulinetoxine. Botox is een merk botulinetoxine. Botulinetoxine wordt sinds 40 jaar veelvuldig gebruikt in de medische wereld, bijvoorbeeld als spierontspanner tegen spasmes. Momenteel worden er in Nederland jaarlijks ongeveer 400.000 behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. 

Welke merken Botox zijn er?

Azzalure
Alluzience
Bocouture
Botox
Dysport

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Tandenknarsen behandelen met Botox

Botox, of een ander merk botulinetoxine, zorgt ervoor dat een spiertje wordt ontspannen. De arts spuit de botulinetoxine met een heel klein naaldje op de juiste plek in. Vervolgens zorgt de botulinetoxine ervoor dat het juiste spiertje ongeveer 16-26 weken ontspant. Hierdoor wordt het tandenknarsen voorkomen. Omdat bruxisme kan worden gestimuleerd door angst en stress is het goed om in de tussentijd op zoek te gaan naar een eventuele oplossing daarvoor.

Een ander voordeel van deze behandeling is dat de kauwspier minder dik wordt. Veel mensen die overmatig tandenknarsen of kaakklemmen ervaren dat de kauwspier op gaat vallen. Dit is dan ook een populaire behandeling om het gezicht te feminiseren, de kaak wordt soms beduidend slanker en vrouwelijker. 

-----------------------
Vind een behandeling tegen tandenknarsen bij jou in de buurt

Tandenknarsen Groningen
Tandenknarsen Amsterdam
Tandenknarsen Eindhoven
Tandenknarsen Utrecht
Tandenknarsen Den Haag
Tandenknarsen Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Kosten Botox tegen tandenknarsen

De botulinetoxine tarieven verschillen enorm bij de diverse klinieken. De goedkoopste kliniek biedt deze behandeling aan voor € 99 en de duurste kliniek voor € 369. Het is wel belangrijk om goed voorbereid voor een kliniek te kiezen. Sommige klinieken baseren de prijs op de mate van overmatige spierkracht. Oftewel of je matig of heftig tandenknarst. Omdat dit voor u lastig in te schatten is, raden wij aan om dit goed met uw arts af te stemmen tijdens het consult gesprek. 

De meeste injectables klinieken bieden ook Botox behandelingen aan tegen bruxisme. Deze klinieken richten zich volledig op behandelingen met botulinetoxine en fillers. 

Wordt behandeling tegen tandenknarsen vergoed?

Lees alles over vergoedingen van een Botox behandeling tegen tandenknarsen (bruxisme) hier.

Zoek vergelijk en boek alle artsen en klinieken bij jou in de buurt op deze website.

Lees verder:
Face slimming

Veelgestelde vragen over tandenknarsen behandeling

Wat kan je doen tegen tandenknarsen

Wat kost Botox kaakspier?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt