Tandenknarsen (bruxisme); welke behandelingen zijn er?

26 januari 2021

Ben je op zoek naar een arts of kliniek voor een behandeling tegen tandenknarsen? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Tandenknarsen

Tandenknarsen komt zeer vaak voor. Er zijn 2 type tandenknarsers. Zij die het overdag doen en zij die het in hun slaap doen (slaap bruxisme). Tandenknarsen gebeurd over het algemeen onbewust. Hoe ontstaat tandenknarsen/ bruxisme? En hoe kom je van tandenknarsen/ bruxisme af? Artsen kunnen het overmatig gespannen spiertje behandelen met botulinetoxine (ook wel bekend als Botox). Daarom kun je voor deze behandeling vaak terecht bij injectables klinieken. In dit artikel lees je alles over de behandeling van tandenknarsen/ bruxisme!

Tandenknarsen (bruxisme); welke behandelingen zijn er?

Tandenknarsen Botox

Tandenknarsen kan behoorlijke slijtage veroorzaken aan je tanden. Dankzij een Botox behandeling kun je 3-6 maanden van het tandenknarsen af zijn. Een behandeling is in 15 minuten gebeurd. Vergelijk klinieken in de buurt en maak direct een afspraak!

Tandenknarsen behandeling reviews

Het is waardevol om reviews te lezen van consumenten die ook hebben gekozen voor een behandeling tegen bruxisme met Botox. Lees reviews van alle klinieken op Injectablesbooking. 

Tandenknarsen Botox reviews

Dokter Cleo heeft me behandeld voor tandenknarsen (kaakspieren) met botuline toxine. Ik ben erg tevreden met haar uitleg, de behandeling en het uiteindelijk resultaat.
G. van Son
Edwards Aesthetics
2 mei 2022 20:08
Ik heb erg last van tandenknarsen. Besloten om dit probleem te verhelpen d.m.v. botox. Voor het intakegesprek heb ik vragenlijsten ingevuld en foto's laten maken. Ik werd vervolgens geholpen door Nagita Grover. Tijdens de consult gaf ze aan dat ik geen last heb van overspannen kaakspieren, maar dat mijn tanden niet op elkaar passen. Dat maakt dat mijn tande... Toon meer »
Ik heb erg last van tandenknarsen. Besloten om dit probleem te verhelpen d.m.v. botox. Voor het intakegesprek heb ik vragenlijsten ingevuld en foto's laten maken.

Ik werd vervolgens geholpen door Nagita Grover. Tijdens de consult gaf ze aan dat ik geen last heb van overspannen kaakspieren, maar dat mijn tanden niet op elkaar passen. Dat maakt dat mijn tanden heen en weer gaan (en dus knarsen). Erg blij met de hulp van Nagita. Gaf eerlijk advies en heeft mij oprecht erg geholpen met het oplossen van de oorzaak van mijn probleem. Dit maak je tegenwoordig niet snel mee, waarbij klinieken voornamelijk uit zijn op geld. Toon minder »
31 oktober 2022 11:11
5 jaar geleden kwam ik hier voor het eerst voor een botoxbehandeling tegen tandenknarsen. Farah heeft ervoor gezorgd dat deze klacht, waar ik jaren last van heb gehad, volledig is verdwenen! Ze is professioneel, realistisch en heeft de ‘less is more’ aanpak zodat je je natuurlijke uitstraling behoud. Ook durft ze ‘nee’ te zeggen, en dit is iets wat absoluut... Toon meer »
5 jaar geleden kwam ik hier voor het eerst voor een botoxbehandeling tegen tandenknarsen. Farah heeft ervoor gezorgd dat deze klacht, waar ik jaren last van heb gehad, volledig is verdwenen! Ze is professioneel, realistisch en heeft de ‘less is more’ aanpak zodat je je natuurlijke uitstraling behoud. Ook durft ze ‘nee’ te zeggen, en dit is iets wat absoluut noodzakelijk is wanneer je een cosmetisch arts bezoekt. Wanneer je de effecten van de behandelingen ziet is het namelijk erg verleidelijk om steeds meer te willen. Inmiddels heb ik verschillende botox/filler behandelingen bij haar gehad. En ik kan je vertellen dat ik in deze 5 jaar weinig zichtbaar verouderd ben in mijn gezicht. Ik ben supertevreden & vind haar gewoon een leuk mens! Toon minder »
Lianne Pietersma
PiuraLift
14 januari 2023 13:01

Wat is tandenknarsen?

Tandenknarsen is het over elkaar krassen van de tanden en kiezen. Daardoor kan er natuurlijk slijtage ontstaan aan deze tanden en kiezen. Soms gaan de tanden zelfs pijn doen of los zitten. Deze aandoening komt voort uit overmatige kauwspieractiviteit. Daardoor gaan sommige mensen tandenknarsen en andere gaan kaakklemmen. Bij mensen die dit ’s nachts doen, kunnen er ook nekpijn en hoofdpijn klachten ontstaan. Ook kun je een ‘gespierde’ kauwspier krijgen. Dit zorgt voor een mannelijk ogende kaak, wat sommige mensen niet prettig vinden. Stress en angst worden wel gezien als mogelijke oorzaken van tandenknarsen en kaakklemmen. De kauwspieractiviteit wordt aangestuurd vanuit de hersenen. Ongeveer 31 procent van de mensen doet dit overdag, al heeft niet iedereen er last van. Ongeveer 12 procent van de mensen doet dit in hun slaap. 

Hoe herken je tandenknarsen?

De meeste mensen doen tandenknarsen onbewust. Vaak moeten ze er door een ander op worden gewezen dat ze vaak een krassend geluid produceren. Het kan ook bij de tandarts opvallen, die signaleert dan slijtage aan de tanden. Ook wanneer je ’s ochtends vaak wakker wordt met hoofdpijn en nekpijn, dan kan dit wijzen op bruxisme.

Behandeling tegen tandenknarsen / bruxisme

Omdat overmatige spierspanning de oorzaak is van tandenknarsen, is een voor de hand liggende oplossing de spiertjes te ontspannen. Dit kan met een spierontspanner zoals botulinetoxine. Botox is een merk botulinetoxine. Botulinetoxine wordt sinds 40 jaar veelvuldig gebruikt in de medische wereld, bijvoorbeeld als spierontspanner tegen spasmes. Momenteel worden er in Nederland jaarlijks ongeveer 400.000 behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. 

Welke merken Botox zijn er?

Azzalure
Alluzience
Bocouture
Botox
Dysport

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Tandenknarsen behandelen met Botox

Botox, of een ander merk botulinetoxine, zorgt ervoor dat een spiertje wordt ontspannen. De arts spuit de botulinetoxine met een heel klein naaldje op de juiste plek in. Vervolgens zorgt de botulinetoxine ervoor dat het juiste spiertje ongeveer 16-26 weken ontspant. Hierdoor wordt het tandenknarsen voorkomen. Omdat bruxisme kan worden gestimuleerd door angst en stress is het goed om in de tussentijd op zoek te gaan naar een eventuele oplossing daarvoor.

Een ander voordeel van deze behandeling is dat de kauwspier minder dik wordt. Veel mensen die overmatig tandenknarsen of kaakklemmen ervaren dat de kauwspier op gaat vallen. Dit is dan ook een populaire behandeling om het gezicht te feminiseren, de kaak wordt soms beduidend slanker en vrouwelijker. 

-----------------------
Vind een behandeling tegen tandenknarsen bij jou in de buurt

Tandenknarsen Groningen

Tandenknarsen Amsterdam

Tandenknarsen Eindhoven

Tandenknarsen Utrecht

Tandenknarsen Den Haag
Tandenknarsen Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Kosten Botox tegen tandenknarsen

De botulinetoxine tarieven verschillen enorm bij de diverse klinieken. De goedkoopste kliniek biedt deze behandeling aan voor € 99 en de duurste kliniek voor € 369. Het is wel belangrijk om goed voorbereid voor een kliniek te kiezen. Sommige klinieken baseren de prijs op de mate van overmatige spierkracht. Oftewel of je matig of heftig tandenknarst. Omdat dit voor u lastig in te schatten is, raden wij aan om dit goed met uw arts af te stemmen tijdens het consult gesprek. 

De meeste injectables klinieken bieden ook Botox behandelingen aan tegen bruxisme. Deze klinieken richten zich volledig op behandelingen met botulinetoxine en fillers. 

Zoek vergelijk en boek alle artsen en klinieken bij jou in de buurt op deze website.

Lees verder:
Face slimming

Veelgestelde vragen over tandenknarsen behandeling

Wat kan je doen tegen tandenknarsen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Tijdens het slapen een bitje in en tandenknarsen behandelen met Botox zijn de meest uitgevoerde behandelingen. Een behandeling met botox tegen tandenknarsen is gemiddeld 4-5 maanden effectief. Daarna is de botox uitgewerkt. Kies een kliniek voor een tandenknarsen behandeling met Botox op Injectablesbooking.

Wat kost Botox kaakspier?

De prijs van een behandeling in de kaakspier tegen tandenknarsen verschillen behoorlijk bij de diverse klinieken. De goedkoopste kliniek biedt deze behandeling aan voor € 99 en de duurste kliniek voor € 369. Het is belangrijk dat je vraagt hoeveel eenheden botulinetoxine wordt gebruikt. Dit bepaald de effectiviteit en duurzaamheid van de behandeling. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt