Wat doet Botox met je gezicht?

0 april 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Een eerste Botox behandeling is natuurlijk spannend. Dan wil je alles van Botox weten. Maar ook als je al enige tijd met Botox wordt behandeld heb je misschien vragen over de werking of veiligheid. In deze blog beantwoorden wij de vraag: Wat doet Botox met je gezicht?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat is Botox?

Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere bekende merken zijn Bocouture, Alluzience, Azzalure, Dysport en Daxxify. Botox is een medicijn en wordt al meer dan 40 jaar toegepast in de medische wereld.

Hoe werkt Botox?

Botox werkt door de communicatie tussen zenuwen en spieren te blokkeren. Zodoende wordt het signaal van de zenuw niet doorgegeven aan het spiertje. Hierdoor worden de spieren ontspannen en verminderen de rimpels en fijne lijntjes die door de spieractiviteit worden veroorzaakt. Het effect is tijdelijk en de spieractiviteit keert na verloop van tijd terug wanneer het lichaam nieuwe zenuwuiteinden vormt.

wat doet botox met je gezicht

Welke delen van het gezicht kunnen behandeld worden met Botox?

Botox wordt meestal gebruikt voor de behandeling van rimpels en fijne lijntjes op het bovenste gedeelte van het gezicht. De meest voorkomende gebieden die behandeld worden zijn de fronslijnen tussen de wenkbrauwen, de horizontale voorhoofdslijnen en de kraaienpootjes rond de ogen. Botox kan ook gebruikt worden om andere cosmetische problemen aan te pakken, zoals een gummy smile (waarbij te veel tandvlees zichtbaar is bij het lachen), tanden knarsen en hyperhidrosis (zwetende oksels).

Wat voor effect heeft Botox op het gezicht?

De effecten van Botox op het gezicht zijn afhankelijk van de specifieke behandeling. Over het algemeen zal Botox de spieren ontspannen en de rimpels en fijne lijntjes in het behandelde gebied verminderen. Je kiest zelf welke rimpels je behandeld wilt hebben.. Botox kan ook gebruikt worden om overmatige spierspanning, zoals tanden knarsen en blefarospasme (nadrukkelijk knipperen met de ogen). Ook asymmetrieën in het gezicht kunnen worden gecorrigeerd, zoals een scheve glimlach.

-------------------

Extra informatie voor een behandeling

Ben jij goed voorbereid op een behandeling? Lees verder in onze kennisbank:

-------------------

Wat gebeurt er met het gezicht bij over dosering?

Over dosering komt niet snel voor bij professionele toepassing. Er moet sprake zijn van een erg hoge dosering om een mimiekloos gezicht te krijgen. Het is de kunst om de rimpeltjes niet zichtbaar of vaag te houden en het mimiek sprekend. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat doet Botox op lange termijn?

Botox wordt al ca. 40 jaar toegepast. Eerst alleen bij medische behandelingen, zoals spasmes en scheelzien, en later bij cosmetische behandelingen. De dosering bij cosmetische behandelingen is vaak veel lager dan bij cosmetische behandelingen. 

Inmiddels is wel bekend dat na vele jaren intensief Botox gebruik de huid dunner kan worden. Daardoor kan op hogere leeftijd een kwetsbare huid ontstaan. Artsen denken dat dit zich pas voordoet na een tiental jaren intensieve toepassing.

Wat doet meso Botox met het gezicht?

Meso Botox is het verdelen van lage dosering Botox over het hele gezicht. Artsen hebben ontdekt dat het goed werkt tegen fijne lijntjes, assymetrie en grove poriën.

Wat is een full face Botox?

Zie het antwoord hierboven. Een full-face Botox is het verdelen van lage dosering Botox over het hele gezicht. Artsen hebben ontdekt dat het goed werkt tegen fijne lijntjes, assymetrie en grove poriën.

Is Botox goed voor je gezicht?

Er is geen bewijs dat Botox slecht is. Het wordt al meer dan 40 jaar toegepast in de medische wereld en is één van de meest onderzochte medicijnen ter wereld. Na vele jaren van intensief Botox gebruik kan de huid dunner worden. Dit gebeurt echter niet al na 1, 5, 10 of 20 behandelingen. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt