Lippen opvullen

01-12-2020

Ben je op zoek naar een arts of kliniek die lippen opvult? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Lippen opvullen is sinds enkele jaren zeer populair. Dat komt omdat volle lippen onbewust staan voor jeugdigheid en vruchtbaarheid. Naarmate we ouder worden neemt het volume van onze lippen namelijk af. In de 20e eeuw werden voor het eerst fillers in lippen gedaan. Eerst als reconstructieve behandeling, vervolgens met een cosmetisch doeleinde. In de jaren ’90 en begin 2000 werden regelmatig lippen opgevuld met fillers. In 2015 explodeerde de vraag naar deze behandeling. In dat jaar bekende Kylie Jenner dat zij fillers in haar lippen heeft. In de 24 uur die volgde op haar bevestiging steeg het aantal aanvragen naar fillers om lippen op te vullen met 70%.*

Lippen opvullen

Lippen opspuiten door de jaren heen

In de jaren ’90 werd de behandeling uitgevoerd met permanente fillers. Permanente fillers zijn sinds 2015 bij wet verboden in Nederland. Sinds de eeuwwisseling worden eigenlijk alleen nog hyaluronzuur fillers gebruikt voor lip behandelingen. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Restylane en Juvéderm behoren tot de eerste hyaluronzuur fillers. Tegenwoordig zijn er nog meer A-merken hyaluronzuur fillers zoals Belotero, Teosyal, Stylage en Aliaxin. Het is aan te raden om te weten welk merk fillers je arts voor de lipbehandeling gebruikt. Lippen opvullen heeft bij de juiste indicatie, met de juiste lipfiller en uitgevoerd door een vaardige en deskundige cosmetisch arts een hoog veiligheidsprofiel.

Hoe lang blijven lipfillers zitten?

Een lipfiller blijf 6-12 maanden effectief. Er zijn verschillende soorten fillers beschikbaar. Je kunt je voorstellen dat fillers voor een strakke kaaklijn anders voelen dan een filler voor in je traangoot (donkere kring onder het oog). De huid bij je traangoot is veel dunner. Daarom is een filler voor de kaaklijn veel dikker zijn. Die heeft meer G-Prime (liftende kracht) nodig om effectief te zijn. En zo zijn er ook fillers specifiek voor lip behandelingen. Deze fillers zijn bij het ene merk iets zachter en dynamischer, en bij het andere merk iets stijver en harder. Fillers die zachter en dynamischer zijn, verdwijnen wel sneller uit de lippen. In het algemeen zijn de goedkopere fillers iets stijver en harder en zijn de duurdere fillers dynamisch en zacht. Dit gaat echter niet altijd op, doe daarom goed onderzoek voordat je voor fillers in je lippen kiest.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Aanbieding of goedkope fillers voor lippen?

Fillers voor lippen kosten tussen de € 150 en € 500. De behandelprijs voor lipfillers ligt erg ver uit elkaar bij de diverse klinieken in Nederland. Dit prijsverschil heeft onder andere te maken met de locatie van de kliniek, de ervaring van de arts, het merk filler die gebruikt wordt en de strategie van de kliniek. Het is aanbevelenswaard om zelf goed te vergelijken op wat jij belangrijk vindt. De kliniek die lippen opvullen het goedkoopst aanbiedt, is vaak niet de beste. Daarnaast mogen klinieken lipfillers eigenlijk niet in de aanbieding doen. Dit is niet toegestaan vanuit de reclamecode vanuit beroepsvereniging NVCG. Er mag namelijk geen financiele tijdsdruk zijn voor medische behandelingen.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Lippen opvullen in Groningen

Lippen opvullen in Amsterdam

Lippen opvullen in Eindhoven

Lippen opvullen in Utrecht

Lippen opvullen in Breda
Lippen opvullen in Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Beste arts voor lippen opvullen

Er zijn begin 2021 honderden artsen in Nederland die lippen opvullen. Vergelijk op Injectablesbooking.nl alle artsen bij jou in de buurt en boek direct een vrijblijvend consult om met een cosmetisch arts van gedachte te wisselen over jouw voornemen je lippen op te laten vullen. Wanneer je kiest voor een cosmetisch arts KNMG, dan heb je de garantie dat die arts veel ervaring heeft met injectables.