Marionetlijnen behandelen met fillers

20-11-2020

Zoek je een arts of kliniek die jouw marionetlijnen kan behandelen? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

De marionetlijnen zijn de lijnen vanaf de mondhoeken naar beneden. Het zijn de verticale lijnen links en rechts van de kin. Deze lijnen heten zo omdat een marionetpop wordt bediend met draden. Deze draden laten de armen, benen én mond bewegen. Door de bewegende mond hebben ze verticale lijnen van de mondhoek naar beneden. Marionetlijnen zijn een duidelijk beeld van veroudering. Deze lijnen ontstaan door een combinatie van oorzaken. De belangrijkste oorzaak is het verslappen van de huid en onderhuids vetweefsel van de jukbeenderen en wangen. Bij het ouder worden zakt dit vaak naar beneden weg. Marionetlijnen worden zeer vaak behandeld met injectables. In deze blog lees je alle informatie voor de beste behandeling!

Marionetlijnen behandelen met fillers

Andere oorzaken van marionetlijnen

Marionetlijnen kunnen ook ontstaan wanneer er sprake is van botresorptie. Naarmate we ouder worden neemt het volume van het bot af. Zo kan bijvoorbeeld de kaak slinken. Wanneer de kaak slinkt, dan verlies je mogelijk iets van volume op de kin. Daardoor kunnen ook de marionetlijnen ontstaan. 

De marionet lijnen kunnen gepaard gaan met ‘hangende mondhoeken’. Dit betekent dat de laterale zijdes van de mond (buitenzijdes) wat naar beneden kunnen staan. Veel mensen vinden dat vervelend want het kan een negatieve uitstraling geven. En die negatieve uitstraling komt helemaal niet overeen met hoe jij je voelt!

Fillers tegen marionetlijnen

Deze marionetlijnen worden vaak met hyaluronzuur fillers behandeld. Deze fillers geven de huid volume en ondersteuning waar je dat nodig hebt. De arts kan op basis van jouw indicatie behandelen tussen de zygomatic (gebied tussen jukbeenderen en oor) en het oor, onder de mondhoek of in de kin. Behandeling van het zygomatic gebied (richting oor) geeft een gewenst diagonaal liftend effect. Een fillerbehandeling onder de mondhoek geeft ondersteuning aan de mondhoeken zodat deze in ontspannen stand minder naar beneden staan. Behandeling van de kin geeft meer projectie, wat voor de huid vaak een zeer positief gevolg heeft. Er ontstaat dan weer een veel scherpere kin/kaaklijn, terwijl de verslapte huid veel minder zichtbaar is. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hyaluronzuur filler voor marionet lijn

Hyaluronzuur fillers zijn er in vele varianten. In Nederland zijn er ongeveer 10 A-merk hyaluronzuur fillers beschikbaar. Deze A-merken, zoals bijvoorbeeld Restylane, Stylage of Aliaxin, hebben meerdere varianten hyaluronzuur. Iedere variant is geschikt voor een andere behandelindicatie. Zo wordt de kin met ander hyaluronzuur behandeld dan bijvoorbeeld de lippen of de traangoten. Iedere variant hyaluronzuur filler heeft weer andere kenmerken en eigenschappen. Het is aan te raden om je te laten behandelen met één van de A-Merken.

Kosten marionetlijn behandeling

De prijs voor de behandeling van een marionetlijnen verschilt van kliniek tot kliniek. Het is aan te raden voor een vrijblijvend consult naar 2 klinieken bij jou in de buurt te gaan. Daar kun je je wens mbt je marionetlijnen bespreken. Het is aan te raden om het behandelplan, de behandelend arts, het merk filler én het tarief van de marionetlijn behandeling op voorhand te weten. Vervolgens kun je kiezen waarvoor jij het beste gevoel hebt.

Marionetlijnen behandelen met injectables bij jou in de buurt

In Nederland zijn er meer dan 600 locaties waar je terecht kunt voor een injectables behandeling. Het behandelen van de marionetlijnen met injectables komt zeer vaak voor. De meeste artsen die zich bezig houden met injectables behandelingen voeren deze behandeling uit. Toch is het aan te raden om te kiezen voor een arts met ervaring. Een Cosmetisch Arts KNMG heeft de officiële profielerkenning als zijnde cosmetisch arts. Dit betekent dat deze arts goed is opgeleid, veel ervaring heeft én lid is en wordt gevisiteerd door de beroepsvereniging NVCG. Het is raadzaam om deze informatie ook mee te nemen in je keuze voor de juiste arts. Zoek de arts die bij jou past op Injectablesbooking.nl en selecteer jouw NVCG arts.