Kin fillers, dé behandeling die het verschil maakt

13-01-2021

Ben je op zoek naar een kliniek voor een kin filler behandeling? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt die kin fillers aanbieden.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kin fillers zijn sinds enkele jaren een belangrijk onderdeel van de meeste cosmetische behandelingen met injectables. Dat heeft verschillende redenen. Zoals bekend wordt naarmate we ouder worden de huid dunner en slapper. Dat komt door de afname van collageen en elastine. Wat niet veel mensen weten, maar wat wel belangrijk is voor een duurzaam behandelplan, is dat ook het bot slinkt. Dit noemt met botresorptie. Botresorptie betekent de afname van botmassa. Waar je verslapte huid op de kaaklijn ziet, komt dit vaak ook door botresorptie. De jas wordt te groot voor het lichaam. Hoe kun je dit het beste behandelen? En met welke fillers? Lees hier alles over kin fillers.

Kin fillers, dé behandeling die het verschil maakt

Kin filler kliniek

Naarmate we ouder worden stijgt de PTH (parathormoon). Dit hormoon remt de osteoblasten, een cel die botweefsel bouwt. Rond ons 30e levensjaar beleeft onze botmassa zijn piek. Dit blijft dan vrij stabiel tot tegen het 50e levensjaar. En daarna, bij vrouwen versneld door de menopauze, is er sprake van versneld verlies van botmassa. In het gezicht zie je dit snel terug bij de oogkassen, jukbeenderen en bij de kin- en kaaklijn.  Vergelijk op deze website alle artsen in Nederland en kies een ervaren cosmetisch arts voor een vrijblijvend consult. 

Kun je botresorptie voorkomen?

Botresorptie volledig voorkomen, dat kan niet. Iemand van 80 jaar zal altijd een kleinere botmassa hebben dan iemand van 30 jaar. Het is echter wel mogelijk om je botmassa zo sterk mogelijk te houden. Vitamine C tekort veroorzaakt broze botten waardoor botresorptie wordt versneld. Voldoende inname van vitamine C door fruit, supplementen of vitamine infuus is dan ook een goed idee. Voldoende bewegen helpt ook om je botten sterk te houden. Dit hoeft niet op topsport niveau, maar lekker veel wandelen, fietsen en dansen helpen ook mee om je botten sterk te houden. Ten derde is het verstandig om dagelijks te voldoen aan de calciumbehoefte van je lichaam. Tussen het 9e en 18e levensjaar is de behoefte 1300 mg per dag. Tussen je 19e en 45e 1000 mg per dag. En na het 45e levensjaar heeft het lichaam behoefte aan 1200 mg calcium per dag. Je kunt aan deze behoefte voldoen door voldoende zuivelproducten te eten en drinken, maar ook in groente, noten en peulvruchten zit calcium. Ook kun je je calcium aanvullen met supplementen. 

Kin fillers kosten

Een behandeling met kin fillers wordt meestal uitgevoerd met 1 ML hyaluronzuur. De tarieven van hyaluronzuur varieren tussen de € 250 en € 500. Het is belangrijk om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Ook zijn er verschillende merken hyaluronzuur fillers beschikbaar. Het is raadzaam om te kiezen voor een betrouwbaar A-merk. Deze zijn veilig en hebben de juiste filler voor de kin. Bekende filler merken zijn: Restylane, Aliaxin, Juvéderm, Teosyal, Stylage en Belotero.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kin fillers behandeling

Maar inmiddels ben je op deze informatie pagina over kin fillers. Dat betekent dat er mogelijk al sprake is van botresorptie. Je kunt met een kin fillers behandeling de huid verstrakken door de kin te laten behandelen. Dit gebeurd vaak met een Volume filler. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Restylane Lyft en Aliaxin SV. Deze fillermerken geven veel projectie (hebben een hoge G-prime), en dat is ook precies wat je wilt onder de dikke huid op het bot van de kin. Met een subtiele behandeling wordt vaak al een indrukwekkend resultaat behaald. Dit is ook een behandeling waarna niemand zal zeggen “hey, wat ziet die er behandeld uit”. Het valt namelijk niet op.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Kin fillers in Groningen

Kin fillers in Amsterdam

Kin fillers in Eindhoven

Kin fillers in Utrecht

Kin fillers in Den Haag
Kin fillers in Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Andere voordelen van kin fillers

Kin fillers geven daarnaast projectie in het gezicht. Kin fillers definiëren mede de kaders van het gezicht. Het is een ontzettend gewilde behandeling. Kin fillers worden ook in andere situaties aangeraden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een onderkin, dan kan deze verminderen door een behandeling met fillers in de kin. Ook kan een overbeet door kin fillers minder opvallen. En sommige mensen willen ook fillers in de kin om de gezichtscontour te optimaliseren. Door strakkere gezichtslijnen ziet men er vaak fitter en daadkrachtiger uit.

Kin fillers geven vaak tussen de 12 en 18 maanden resultaat. Afhankelijk van het gekozen product en de exacte behandellocatie kan dit iets variëren.

Beste kliniek voor kin fillers

In Nederland zijn er meer dan 600 cosmetische klinieken waar je terecht kunt voor injectables. Niet iedere arts is gespecialiseerd in deze filler behandeling. Een behandeling van de kin met fillers kost tussen de € 300 en € 600. Dit is afhankelijk van de gekozen kliniek, merk filler en de hoeveelheid benodigde product. Voer je adres in op Injectablesbooking.nl en vindt alle klinieken bij jou in de buurt die gespecialiseerd zijn in kin fillers. 

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling