Traangoot Filler Mislukt: Informatie, Gevaren en Oplossingen

Ben jij bang dat je traangoot fillers mislukken of wil je meer weten over de risico’s en bijwerkingen van de fillers? Traangoot fillers vullen de gootjes onder de ogen op voor een frissere blik. Zoals bij elke cosmetische behandeling, kunnen er bijwerkingen optreden bij de behandeling. Traangoot filler complicaties zijn minder zeldzaam dan andere filler complicaties. Dit komt deels doordat sommige mensen de genetische aanleg hebben om vocht vast te houden in de onderoogleden. Anderzijds doordat het een heel delicaat gebied is waarbij van de arts veel ervaring en kennis van de anatomie wordt verwacht. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over de mogelijke risico’s en bijwerkingen.

traangoot fillers mislukt

Zijn traangoot fillers gevaarlijk?

Traangoot fillers zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Er zijn alleen wel een aantal risico’s aan de behandeling verbonden, zoals bijwerkingen die mogelijk kunnen optreden. De bijwerkingen zijn vaak tijdelijk, maar het is goed om te weten wat er zou kunnen gebeuren. Het is altijd belangrijk om de cosmetisch arts op de hoogte te brengen van allergieën, bijzonderheden of andere medische voorgeschiedenis, zodat de behandeling zo veilig mogelijk kan worden uitgevoerd.

Risico’s traangoot filler behandeling

Hoewel traangoot fillers over het algemeen veilig zijn, zijn er enkele risico’s verbonden aan de behandeling. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een beslissing neemt. Hier zijn enkele veelvoorkomende risico's die je moet overwegen:

Meer vochtvorming

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Dat is in principe een veilige stof die van nature ook in de huid voorkomt. Hyaluronzuur trekt vocht aan. Dat is over het algemeen fijn bij een fillerbehandeling, want je wilt volume creëren. Alleen is de huid van de traangoten soms heel erg dun, waardoor vochtvorming direct vochtwallen veroorzaken. Dat is niet wenselijk. Dat is ook vaak een reden voor een arts om iemand een traangoot filler af te raden. 

Tyndall Effect

Het Tyndall Effect is een blauwe verkleuring van de filler onder de huid. Dit treedt meestal op als de filler te dicht bij het huidoppervlak is geïnjecteerd. Hoewel het niet gevaarlijk is, kan het storend zijn en kan het worden gecorrigeerd door de filler te laten oplossen.

Kneuzingen

Kneuzingen komen vaak voor na de injectie van traangoot fillers. Het gebied rond de ogen is rijk aan bloedvaten en erg gevoelig, wat de kans op kneuzingen verhoogt wanneer naalden in dit gebied worden ingebracht. De fijne bloedvaatjes in dit gebied raken gemakkelijk beschadigd door de injectie, wat leidt tot kneuzingen. Deze verdwijnen meestal binnen een week.

Knobbeltjes en Verhardingen

Knobbeltjes of verhardingen kunnen ontstaan op de injectieplaats. Deze kunnen vaak worden opgelost door een massage of een vervolgbehandeling. Het is belangrijk om dit altijd door de cosmetisch arts te laten uitvoeren en niet zelf te proberen. Een opbouwende injectietechniek kan de incidentie van knobbeltjes verminderen.

Asymmetrie

Asymmetrie kan soms optreden, vaak omdat de ene kant van het gezicht van nature anders is dan de andere. Als asymmetrie 2 weken na de behandeling nog zichtbaar is, raden we aan om contact op te nemen met de cosmetisch arts voor een correctie.

Necrose

Necrose is een zeer zeldzame complicatie waarbij een bloedvat wordt geblokkeerd en de bloedtoevoer naar de huid wordt verstoord. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Een hyaluronidase behandeling kan de filler oplossen als dit nodig is.

Infectie

Hoewel infectie een zeer zeldzame complicatie is, blijft het altijd een mogelijkheid bij het gebruik van naalden. Het is belangrijk om te letten op tekenen van infectie zoals roodheid, warmte, en pijn op de injectieplaats, en onmiddellijk contact op te nemen met de arts als je deze symptomen ervaart.

Mogelijke oorzaken van mislukte traangroot fillers 

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een traangoot filler behandeling kan mislukken. Het is belangrijk om deze oorzaken te begrijpen en te weten hoe de cosmetisch arts deze complicaties kan voorkomen.

Verkeerde plaatsing van de filler

Onjuiste plaatsing kan leiden tot problemen zoals asymmetrie, knobbeltjes en ongewenste zwelling. Fillers te diep of te oppervlakkig injecteren kan verschillende complicaties veroorzaken, waaronder het Tyndall Effect en overmatige vochtvorming.

Te veel fillers

Het gebruik van te veel filler kan resulteren in een onnatuurlijk uiterlijk en bijwerkingen zoals het aantrekken van te veel vocht. Een opbouwende behandeling, waarbij de filler in fasen wordt geïnjecteerd, is erg belangrijk om een natuurlijk resultaat te behouden.

Verkeerde injectietechniek

Fouten bij het injecteren zijn een veelvoorkomende oorzaak van mislukte traangoot fillers. Precieze injectietechnieken zijn erg belangrijk en moeten alleen door ervaren artsen worden uitgevoerd om complicaties te voorkomen.

Onvoldoende ervaring van de arts

Behandelaars met onvoldoende ervaring maken vaker fouten. Deze fouten kunnen variëren van kleine ontevredenheden tot ernstige complicaties. Het is belangrijk om een gekwalificeerde specialist te kiezen om de kans op complicaties te minimaliseren.

Kwaliteit van de fillers

Het gebruik van fillers van lage kwaliteit of niet-goedgekeurde producten kan leiden tot mislukte resultaten. Het is belangrijk om goedgekeurde en hoogwaardige fillers te gebruiken voor de behandeling om veilige en effectieve resultaten te garanderen.

Mislukte traangoot fillers oplossen

Door vroegtijdige herkenning van de symptomen en tijdige interventie, kunnen ernstige complicaties worden beperkt. De ernst van de mislukking bepaalt welke behandeling nodig is. Voor minder ernstige gevallen kan hyaluronidase worden gebruikt om de filler op te lossen. Dit enzym breekt de hyaluronzuur-fillers snel en effectief af, waardoor problemen zoals asymmetrie, knobbeltjes en overmatige zwelling kunnen worden verminderd.

Bij ernstigere complicaties, zoals ontstekingen, kan medicatie tegen de ontsteking nodig zijn. Dit kan helpen om de zwelling en roodheid te verminderen en het genezingsproces te versnellen. In zeer zeldzame en ernstige gevallen kan een chirurgische ingreep noodzakelijk zijn om de complicaties te corrigeren. Dit is vaak een laatste redmiddel en wordt alleen overwogen als andere behandelingen niet effectief zijn gebleken.

Het is belangrijk om een correctieve behandeling te ondergaan om de oorspronkelijke problemen te verhelpen en het gewenste cosmetische resultaat te bereiken. Onder andere lasertherapie kan worden gebruikt om verkleuringen, zoals het Tyndall-effect, te behandelen. Lasertherapie kan de huidskleur egaliseren en de zichtbaarheid van de filler onder de huid verminderen.

Mogelijke bijwerkingen van traangoot fillers

Bij elke cosmetische behandeling kunnen bijwerkingen optreden. Sommige bijwerkingen komen vaker voor dan andere, maar vaak gaan ze allemaal vanzelf over. Er kan bijvoorbeeld vocht onder de ogen ontstaan na de behandeling en er kunnen blauwe plekjes ontstaan. We hebben een pagina gemaakt met alle mogelijke bijwerkingen van traangoot fillers die kunnen optreden.

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 295,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
BeloteroProfhiloRadiesse (1,5 ML)RestylaneStylage
Bekijk agenda
Onlangs 31x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 450,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
ProfhiloRestylaneSculptra (per flacon 10 ML)Stylage
Bekijk agenda
Onlangs 11x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profhilo per 2 ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 4x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 89,00
Filler per ml v.a.
€ 195,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 275,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
BeloteroProfhiloStylage
Onlangs 55x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 299,00
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
BeloteroProfhiloRadiesse (1,5 ML)Restylane
Onlangs 10x geboekt
Medical Beauty Clinic
Medical Beauty Clinic
Huis ter Heide, Amersfoortseweg 57
3 km
Botox zone v.a.
€ 185,00
Filler per ml v.a.
€ 485,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 350,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 275,00
Profiel bekijken
Botox deal: 1 zone Botox + wenkbrauwlift van €134 voor €99!✨
BeloteroProfhiloRadiesse (1,5 ML)
Onlangs 16x geboekt
Kliniek Cosmetiek Zeist
Kliniek Cosmetiek Zeist
Zeist, Jagersingel 1
5 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profhilo per 2 ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt