10 tips die je moet weten als je Botox kosten vergelijkt

29-06-2020

Wil je Botox kosten vergelijken? Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere merken botulinetoxine in Nederland zijn Azzalure/Dysport en Bocouture/Xeomin. Er zijn grote prijsverschillen bij verschillende aanbieders van botulinetoxine. In deze blog leggen we uit hoe de Botox tarieven tot stand komen en waar je op moet letten als je een Botox behandeling boekt. Hoe worden Botox kosten bepaald? Welke prijzen zijn gangbaar voor een Botox behandeling? Hierbij 10 tips die je moet weten als je Botox kosten vergelijkt!

10 tips die je moet weten als je Botox kosten vergelijkt

 

  1. Hoe groot is het prijsverschil tussen Botox behandelingen?
  2. Wat is één zone Botox?
  3. Hoe kan ik Botox prijzen vergelijken?
  4. Hoe wordt de prijs van een Botox behandeling bepaald?
  5. Hoe weet ik hoeveel eenheden botulinetoxine ik nodig heb?
  6. Waarom is er verschil in kosten per Botox behandeling?
  7. Welke merken botulinetoxine zijn er allemaal?
  8. Hoe kan ik Botox klinieken vergelijken?
  9. Zijn er wel eens Botox aanbiedingen?
  10. Waar vind ik de goedkoopste Botox behandeling?

 

Botox prijzen blog

1. Botox kosten worden door veel consumenten vergeleken. De verschillen zijn dan ook groot. De prijs van één zone Botox varieert tussen de € 80 en € 220 in Nederland. 
2. De meeste klinieken hanteren de bekende 3-zones Botox prijslijst. Er is dan een vaste prijs voor één zone Botox (of wel één zone Azzalure of Bocouture), een vaste prijs voor twee zones botulinetoxine en een vaste prijs voor drie zones botulinetoxine. Meer uitleg over de verschillende zones / regio’s kun je hier terug lezen.

De 3-zones zijn; de fronsrimpels, de horizontale voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Soms staat er ook een mini of Baby Botox op de prijslijst. Dit wordt vaak gebruikt voor een wenkbrauwlift, een touch up of wanneer iemand nauwelijks Botox nodig heeft (zeer weinig mimische rimpels heeft).

3. Botox prijzen vergelijken kan via injectablesbooking.nl. Injectablesbooking.nl heeft alle beschikbare Botox prijzen van Nederland in haar database. Zoek op de door jou gewenste behandellocatie naar de kosten per Botoxbehandeling.
4.De kosten Botox per behandeling verschilt per kliniek behoorlijk. De prijs per behandeling wordt bepaald door de kliniek. Dit is afhankelijk van het merk botulinetoxine, de ervaring van de arts, de locatie waar de kliniek is gevestigd en de formule. McDonalds is bijvoorbeeld een andere formule dan Van der Valk. Zo kiezen sommige klinieken ook voor een iets scherpere prijs. Injectablesbooking.nl helpt jou de juiste cosmetisch arts of kliniek te vinden. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende injectables behandeling.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kosten Botox informatie

5. Voor een fronsrimpelbehandeling zijn vaak 20 eenheden Botox nodig. Wanneer je een diepe en krachtige fronsrimpel hebt, dan heb je misschien wel 24 eenheden nodig. Heb je een milde fronsrimpel, dan heb je eventueel al aan 16 eenheden voldoende. Sommige klinieken bepalen tijdens het consult hoeveel eenheden je nodig hebt. Zij communiceren op de website een prijsrange (€ 140 - € 180) of een prijs per eenheid (bijvoorbeeld € 10). Voor jou als consument is de bekende 3-zones Botox verdeling het meest transparant.

6. De prijsverschillen zijn grotendeels te verklaren vanuit kwaliteit. Wanneer je kiest voor een goedkope Botox behandeling, dan kun je het volgende afvragen: 
- Van welk merk botulinetoxine maakt deze kliniek gebruik? Eventueel een onbekend of ongeregistreerd merk?
- Gebruiken ze de aanbevolen hoeveelheid eenheden botulinetoxine voor jouw behandeling?
-Hoeveel ervaring heeft mijn arts?
- Hoe bekend is de kliniek? Wat is de reputatie van de kliniek? Op welke locatie is de kliniek gevestigd? Een kliniek die al lang bestaat, op een mooie locatie staat en ervaren artsen heeft is in het algemeen duurder dan een onbekende kliniek, op een lastig te bereiken locatie met onervaren artsen.

-----------------------
Botox kosten vergelijken bij jou in de buurt

Botox kosten vergelijken Eindhoven

Botox kosten vergelijken Utrecht

Botox kosten vergelijken Amsterdam

Botox kosten vergelijken Groningen

Botox kosten vergelijken Rotterdam

Botox kosten vergelijken Den Haag

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

7. Niet iedere botulinetoxine is hetzelfde. Er zijn drie merken botulinetoxine door de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) goedgekeurd. De FDA is een overheidsinstantie die alleen medische hulpmiddelen en medicijnen toe laat die bij deskundig gebruik veilig en effectief zijn, bij deskundig gebruik. Dit zijn Botox, Bocouture en Azzalure. Bekijk hier de kenmerken per merk botulinetoxine.

8. Injectablesbooking.nl brengt de Botox prijs per zone, hoe lang de kliniek bestaat, hoeveel behandelingen ze uitvoeren, welke artsen er werken, de locatie en met welke merken injectables zij werken in kaart. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende injectables behandeling op injectablesbooking.nl.

9. Botox aanbiedingen zijn niet toegestaan door de beroepsvereniging van cosmetisch artsen. Toch zijn er klinieken die wel met Botox kortingen of acties werken. Injectablesbooking.nl brengt de tarieven van alle Botox klinieken in kaart. Zoek, vergelijk en boek jouw Botox aanbieding.

10. De goedkoopste Botox behandeling bij jou in de buurt vind je op injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek de laagste Botox prijs!

Zoek, vergelijk en boek een Botox of filler behandeling