Wenkbrauwen liften; welke mogelijkheden zijn er?

Overweeg je een wenkbrauwlift? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Hangende wenkbrauwen dragen bij aan een verouderd of een boos uiterlijk. Veel mensen storen zich aan laagstaande wenkbrauwen. Een lage wenkbrauwstand is vaak genetisch bepaald. Naarmate het ouder worden zakken de wenkbrauwen vaak verder. Dit proces is bij iedereen anders. Een wenkbrauw lift, ook wel brow lift genoemd, is vaak een geschikte oplossing.

Wenkbrauwen liften; welke mogelijkheden zijn er?

Waarom zakken wenkbrauwen?

Wenkbrauwen zakken hoofdzakelijk doordat het collageen en elastine in de huid afneemt. Daarnaast komt het door de zwaartekracht, het gewicht van de wenkbrauwen (die kan verschillen van persoon tot persoon) en de anatomie van het periorbitale- en voorhoofdsgebied. Periorbitaal is het gebied rondom de oogkas.

Gevolgen van laagstaande wenkbrauwen

Laagstaande wenkbrauwen kunnen cosmetisch en functioneel storend zijn. Potentiele functionele problemen zijn bijvoorbeeld het beperken van het zicht en een zwaar of vermoeid gevoel op de ogen (met name aan het eind van de dag). Daarnaast gaan mensen vaak ‘compensatiegedrag vertonen’. Men heft dan voortdurend de wenkbrauwen omhoog. Daardoor ervaren sommige mensen hoofdpijn klachten en worden ook voorhoofdsrimpels meer zichtbaar.

Zoek, vergelijk en boek

Wenkbrauwlift, welke mogelijkheden zijn er?

Een brow lift is op verschillende manieren uit te voeren. Afhankelijk van de mate van klachten kan er een behandeling worden geadviseerd. Voor veel mensen is een chirurgische behandeling de laatste optie. De plastisch chirurg kan er dan voor kiezen om een litteken in de wenkbrauwrand, de haarrand of in een voorhoofdsrimpel te maken. Er wordt een reepje huid weggehaald, waardoor de wenkbrauwen gelift kunnen worden. Deze chirurgische behandeling wordt uitgevoerd door plastisch chirurgen en soms door aangezichtschirurgen. 

Een wenkbrauwlift met Botox is de vaakst uitgevoerde behandeling. Deze behandeling is ook het meest toegankelijk en heeft verschillende voordelen. Effectief worden wenkbrauwen misschien enkele millimeters gelift, maar ook het voorhoofd kan tot rust worden gebracht. Daardoor kunnen hoofdpijn klachten en voorhoofdsrimpels ook worden verwijderd. Tevens is het zware en vermoeide gevoel daarna vaak verleden tijd. 

Tot slot wordt er soms aangeraden om de wenkbrauwen te liften met behulp van fillers. Wanneer je voorhoofd niet mooi rond loopt, dan kan er met fillers daar een groot verschil worden gemaakt. Tevens is het mogelijk om de huid heel subtiel met fillers te liften. Deze fillers worden minimaal verdeeld over het voorhoofd en/of de slapen.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Maastricht

Zwolle

Leeuwarden

Tilburg

Alkmaar
Almere

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Wenkbrauwlift botulinetoxine

Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere bekende merken zijn Bocouture en Azzalure. Een brow lift met botulinetoxine is by far de meest populaire methode. Deze behandeling is ca 12-16 weken effectief. De Botox schakelt de receptoren uit die de signalen aan de spiertjes geven. Daardoor ontspannen de benodigde spieren. Een Botox behandeling kan zeer lokaal worden uitgevoerd. Bijna 50 jaar geleden werd Botox als medische behandeling uitgevonden door de oogarts Alan B. Scott. Sindsdien zijn er meer dan 100 miljoen botulinetoxine behandelingen uitgevoerd, is botulinetoxine één van de meest wetenschappelijk onderzochte medicijnen en blijkt het product bij deskundig gebruik een zeer hoog veiligheidsprofiel te hebben.  Lees hier alles over een wenkbrauwlift met Botox.

Prijs van een wenkbrauwlift

De kosten van een wenkbrauwlift variëren van € 80 met botulinetoxine tot wel € 2000 voor een chirurgische behandeling.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt