Wenkbrauwlift met Botox

25-11-2020

Zoek je een arts of kliniek voor een wenkbrauwlift? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Een wenkbrauwlift is één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. Het is een behandeling op het snijvlak van functioneel en cosmetisch. Je kunt er namelijk ook fysiek last van hebben als je wenkbrauwen gezakt zijn. Sommige mensen krijgen er letterlijk verminderd zicht van. Ook kan het zijn dat je een vermoeid gevoel/hoofdpijn ontwikkeld wanneer je voortdurend je wenkbrauwen optrekt. Dit heet ‘compenseren’. Met een klein prikje botulinetoxine kunnen de wenkbrauwen effectief worden gelift en tot rust komen. In dit artikel leest u alle informatie over een wenkbrauwlift!

Wenkbrauwlift met Botox

Waarom zakken de wenkbrauwen?

Naarmate de jaren verstrijken zakken de wenkbrauwen veelal omlaag. Dit komt doordat het elastine in de huid afneemt en de huid minder stevig wordt. De zwaartekracht wint het dan vaak. Een wenkbrauwlift kan zowel chirurgisch als met botulinetoxine worden uitgevoerd. Veel mensen starten met botulinetoxine zodat de chirurgie kan worden uitgesteld. Het te verwachten resultaat is uiteraard wel anders bij de verschillende behandelingen. De gemiddelde leeftijd van mensen voor een chirurgische wenkbrauwlift ligt boven de 55 jaar. Er kan dan ook een litteken zichtbaar blijven.

Wenkbrauwlift met Botox (botulinetoxine) 

Veel mensen trekken hun wenkbrauwen voortdurend omhoog. Sommige mensen krijgen daar een vermoeid gevoel van of zelfs hoofdpijn klachten. Vaak ontstaat dit tegen het eind van de dag. Met een botulinetoxine behandeling worden de wenkbrauwen effectief gelift en tot rust gebracht. De wenkbrauwlift met Botox is 12-16 weken effectief. In deze periode kun je beoordelen of je van je klachten af bent. Wanneer je het prettig vindt, dan kun je deze behandeling dus ca. 3x per jaar herhalen. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kosten wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift met botuline toxine kost bij de diverse klinieken tussen de € 80 en € 120. Deze behandeling wordt ook wel eens ‘mini Botox’ of ‘baby Botox’ genoemd, omdat er zo een lage dosering wordt gebruikt. Het is raadzaam om je te laten behandelen met één van de A-merken botulinetoxines: Azzalure, Bocouture of Botox. Op deze website kun je de prijzen van een wenkbrauwlift vergelijken.

Wenkbrauwlift kliniek

Eigenlijk alle artsen en klinieken in Nederland die zich bezig houden met injectables voeren deze behandeling uit. Het is een kleine behandeling, zo gepiept. In Nederland kun je bij verschillende artsen terecht voor een injectables behandeling. Een Cosmetisch Arts KNMG is de beschermde titel van het erkende profiel Cosmetisch Arts. Op Injectablesbooking.nl kun je op zoek naar een arts bij jou in de buurt!