Op zoek naar de beste filler kliniek?

27 augustus 2020

In Nederland zijn veel “filler klinieken”. Dat zijn klinieken waar je terecht kunt voor een filler behandeling. Ben jij op zoek naar de beste filler kliniek bij jou in de buurt? Injectablesbooking.nl heeft alle klinieken en alle artsen in Nederland in haar database. Vergelijk eenvoudig alle filler klinieken bij jou in de buurt! Wat zijn fillers? Waar moet je op letten voor een filler behandeling? Wat is de beste filler kliniek? In deze blog geven wij je alle informatie!

Op zoek naar de beste filler kliniek?

Wat zijn fillers?

Fillers vullen rimpels of oneffenheden op. Ook kunnen ze de gezichtscontour verfraaien. Er zijn verschillende soorten én verschillende merken fillers. De meeste gebruikte filler soort is op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die ook van nature in je lichaam voorkomt. Het is een bestanddeel van je huid, maar bijvoorbeeld ook een smeermiddel van gewrichten. Hyaluronzuur heeft als belangrijkste eigenschap dat het water bindt. 1 gram hyaluronzuur kan tot 6 liter water binden. 

De huid bestaat voor 80% uit water. Wanneer een hyalruonzuur filler door een cosmetisch arts onder een rimpel wordt gelegd, dan wordt de rimpel (groef) opgevuld. Het effect van een hyaluronzuur filler houdt 6 tot 18 maanden aan.

Waar moet je op letten voor een filler behandeling?

Wanneer je fillers overweegt is het verstandig om voor jezelf een aantal zaken helder te hebben. Welk probleem moet worden opgelost? Bijvoorbeeld een specifieke rimpel, donkere kringen, hangende mondhoeken of een vermoeid of futloos uiterlijk. Of, welk kenmerk moet worden verbeterd? Bijvoorbeeld mooiere lippen, een jongere uitstraling of een gewenste kaaklijn. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben: Met welk merk filler wordt ik behandeld? Wat is de prijs van deze behandeling? Heb ik vertrouwen in de arts die ik heb gesproken, snappen wij elkaar? 
Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Een fillerbehandeling is technisch uitdagend. Een goede cosmetisch arts kan namelijk met 1 ML filler méér voor elkaar krijgen dan een slechte cosmetisch arts met 4 ML. De juiste filler moet op de juiste plek, in de juiste huidlaag worden geïnjecteerd. Rekening houdend met de huidkwaliteit (hoeveel kan deze liften?), met schaduwwerking (die is bij iedereen anders), met de anatomie en met het door de cliënt gewenste resultaat.

Goedkope filler kliniek

De tarieven voor filler behandelingen liggen behoorlijk uit elkaar. De prijs van één ML hyaluronzuur varieert tussen de € 199 en € 550. Dat prijsverschil wordt verklaard door het merk hyaluronzuur filler, en de kwaliteit en reputatie van de arts en de kliniek. Een filler behandeling is een delicate behandeling. Een goede cosmetisch arts kan toveren met 1 mililiter hyaluronzuur, en een slechte arts kan 10 milliliter hyaluronzuur laten verdwijnen zonder enig resultaat. Staar je dus niet blind op de filler tarieven en aanbiedingen.

Keurmerk voor filler kliniek

In Nederland zijn ontzettend veel keurmerken. Één keurmerk die er toe doet in de branche van privéklinieken is ZKN (Zelfstandig Klinieken Nederland). Deze organisatie bestaat sinds 1990 en in 2020 waren er 128 klinieken aangesloten die gezamenlijk 420 vestigingen hebben. In 2018 waren ZKN leden gezamenlijk goed voor 910.000 behandelde patiënten. Een kliniek mag dit keurkmerk dragen indien het voldoet aan de strenge ZKN richtlijnen.

Wat is de beste filler kliniek?

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een fillerkliniek kan dat best spannend zijn. Toch ben je daar niet alleen in. Er worden in Nederland naar schatting meer dan 200.000 filler behandelingen per jaar uitgevoerd. Het is dus zeker niet meer alleen voor BN’ers en carrière mensen! En de klanttevredenheid is over het algemeen erg hoog. Ben jij op zoek naar de beste filler kliniek bij jou in de buurt? Zoek, vergelijk en boek jouw fillerkliniek op Injectablesbooking.nl!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt