Kin en kaaklijn fillerbehandeling

16-11-2020

Zoek je een arts of kliniek voor kin- en kaaklijn fillers? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Bij veel mensen is huidveroudering goed zichtbaar aan de kaaklijn. Omdat de huid wat gaat hangen, zie je dat de kaaklijn verslapt. Dit ontstaat doordat het onderhuids vetweefsel zakt én doordat de huid verslapt. Dus de huid en het vetweefsel van de jukbeenderen en de wangen zakt, zodat je de verslapping op de kaaklijn goed ziet.

Daarnaast zie je naarmate de jaren verstrijken bij veel mensen lijnen ontstaan van de mondhoeken naar beneden. Dit noemen ze ook wel ‘marionetlijnen’. Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar een goede kin- en kaaklijn is cruciaal voor een vitale uitstraling. Daarom zijn kin fillers en behandelingen van de kaaklijn vaak onderdeel van een cosmetisch behandelplan.

Kin en kaaklijn fillerbehandeling

Oplossing tegen verslapte kaaklijn

Om de kaaklijn te verstrakken zijn verschillende behandelingen gangbaar. Er zijn devices op basis van laser, radiofrequentie of ultrasound die voor verstrakking kunnen zorgen. Maar de meest gebruikte en beste oplossing is vaak een fillerbehandeling. Deze fillers worden heel subtiel ingebracht waar de huid gelift moet worden. Één van de mogelijke behandelingen is bijvoorbeeld ca 1cm van de tragus (gebied tussen wang en oorlel) te behandelen met fillers. Daardoor kan de kaaklijn effectief worden gelift. Ook in en onder de huid van de kaaklijn zelf kan een stevige filler zeer effectief zijn. Het is bijzonder hoe er met minimaal product al snel een goed resultaat behaald kan worden. 

Kin fillers

Ook kin fillers zijn vaak cruciaal in een cosmetisch behandelplan. Kin fillers kunnen botresorptie van de kaak compenseren. Naarmate we ouder worden krimpt ons bot ook. En dat is als eerste merkbaar in het gezicht. Behandeling van de kin met fillers zorgt ervoor dat de verticale lijnen van de mondhoeken naar beneden (marionetlijnen) en huidverslapping op de kaak worden gecorrigeerd. In heel veel magazines en op heel veel websites wordt gesproken over de V-vorm van een gezicht. Die creeer je op deze manier. De kin speelt daar dus een cruciale rol in.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kaaklijn en kin fillers producten

Kin- en kaaklijn fillers zijn vaak volume fillers. Dit zijn fillers die een hoge G-prime hebben, zodat de huid optimaal gelift kan worden. Dit kan bijvoorbeeld zeer fraai met Aliaxin SV (Superior Volume). Ook een Radiesse-achtig product kan daar van waarde zijn. Dat is een collageen stimulator op basis van calcium hydroxy-apatiet (CaHA). 

Hoe gaat een kin of kaaklijn filler in zijn werk?

Wanneer je met de arts een cosmetische behandeling bent overeengekomen, kan de behandeling plaatsvinden. Injectables worden altijd met een dunne naald of canule in de juiste huidlaag en op de juiste plek ingebracht. Hiervoor wordt er over het algemeen niet verdoofd. Dit kan wel, eventueel met EMLA-creme. Ook wordt er soms verdoving aan de filler toegevoegd. Veel mensen beschouwen het niet als erg pijnlijk. Op andere plekken, zoals bijvoorbeeld bij lipfillers, zijn injectables vaak wel pijnlijk. Daar wordt dan vaak een tandarts verdoving toegepast. Kin- en kaaklijn fillers worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. 

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Groningen
Maastricht

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Complicaties na een filler in de kin of kaaklijn

Complicaties tijdens of na een fillerbehandeling van de kin of kaaklijn doen zich niet vaak voor. Tegenwoordig hebben de meeste fillers een hoog veiligheidsprofiel. Zeker alle A-merk hyaluronzuren worden bij deskundig gebruik als veilig gezien. Daarnaast kan hyaluronzuur eventueel worden verwijderd met hyaluronidase, een medicijn dat hyaluronzuur kan oplossen. Blauwe plekken kunnen wel ontstaan na een behandeling. Ook door ondeskundig gebruik kunnen complicaties ontstaan. Het is daarom aan te raden om de kiezen voor een ervaren arts met een goede reputatie.

Behandeling van kaaklijn of kin met fillers bij jou in de buurt

In Nederland zijn er inmiddels meer dan 600 locaties waar je terecht kunt voor een injectables behandeling. Ben jij benieuwd welke artsen er bij jou in de buurt gespecialiseerd zijn in injectables? Of ben je op zoek naar een cosmetisch arts KNMG? Zoek, vergelijk en boek alle klinieken voor kinfillers en kaaklijn  behandelingen bij jou in de buurt!