Ludy Holst; "Cosmetique Totale levert unieke kwaliteit, daar komen mensen graag op af"

13 september 2022

Maak nu een afspraak met Drs. Ludy Holst. Klik hier

Ludy Holst;

Drs. Ludy Holst is één van de meest toonaangevende cosmetisch artsen van Nederland. Haar kliniek, Van Lennep Kliniek, is onlangs door Cosmetique Totale overgenomen. Cosmetique Totale (CT) is met 42 vestigingen de grootste kliniek van Nederland voor huidverbetering en lasertherapie. Drs. Ludy Holst gaat ervoor zorgen dat op alle CT vestigingen injectables behandelingen beschikbaar komen. Daardoor kunnen nog veel meer Nederlanders dicht bij huis terecht voor een cosmetische behandeling met Botox of fillers. Drs. Holst: "Fantastisch dat ik bij dit project betrokken ben."

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Van harte gefeliciteerd met je overstap naar Cosmetique Totale. Wat betekent deze stap voor jou?

Cosmetique Totale (CT) is echt next level. Deze kliniek heeft in Nederland 42 eigen vestigingen en daarnaast nog een tiental in het buitenland.

Ik heb 15 jaar hard gewerkt om mijn kliniek (Van Lennep Kliniek) op te bouwen. Inmiddels hadden wij 3 locaties en ca. 25 medewerkers. Maar ondernemen is keihard werken. Met veel administratieve en procedurele rompslomp. Deze transactie voelt als een beloning. Bovendien voelt het als een prachtkans. Ik kan mij weer gaan focussen op wat ik leuk vindt; het opleiden en begeleiden van cosmetisch artsen naar nóg hogere kwaliteit. CT krijgt op alle 42 locaties een injectables afdeling. Met CT kunnen we in heel Nederland impact maken. Daarop wil ik graag een kwalitatieve stempel drukken.

Wat ga je precies doen bij Cosmetique Totale?

Ik ben verantwoordelijk voor acquisitie, kwaliteit en educatie. Ik krijg de kans een groot team van injectables specialisten te creëren en te vormen. Het is heerlijk om het team te begeleiden naar het niveau wat ik in de laatste 15 jaar als cosmetisch arts heb bereikt.

Daarnaast gaat onze internationale opleidingsacademie onze artsen op het allerhoogste niveau trainen. Ik ben ervan overtuigd dat onze artsen binnen no time een voorsprong hebben.

Ik wil even terug naar vroeger. Beeld je in de 10-jarige Ludy. Waar ben je en wat houd je bezig?

Haha, een dromerige ballerina! Ik ben geboren in Leiden, en samen met mijn broertje opgegroeid in Rijswijk en Wassenaar. Ik deed aan ballet en aan hockey. Mijn vader was huisarts en mijn moeder was erg creatief. Het was een veilige en prettige jeugd.

Ludy Holst;

Welke overtuigingen heb je van huis uit meegekregen?

Mijn moeder is in een Jappenkamp geboren. Daar heeft zij als klein meisje echt leren overleven. Van haar heb ik doorzettingsvermogen meegekregen. Mijn moeder was een heel blij persoon. Ik denk dat ze door haar kinderjaren heel dankbaar was met het leven dat wij leefden. Van haar heb ik ook geleerd om geen beren op de weg te zien. Van mijn vader heb ik mijn serieuzere en medische kant gekregen, hij was ook een enorm harde werker.

Mijn moeder overleed toen ik 27 was. Dat had veel impact. Op die leeftijd heb je je moeder natuurlijk nog keihard nodig. Zij overleed een dag na een vrij onschuldige kaakoperatie aan een complicatie. Dat had niemand voorzien. Haar slechte start in het Jappenkamp speelt mogelijk wel een rol in haar overlijden. Ik hecht mede daardoor veel waarde aan gezondheid en balans in het leven. Daardoor ben ik ook een voorzichtige arts. Beslissingen voor een behandeling of ingreep neem ik niet lichtzinnig. De verwachte uitkomst moet echt een voordeel opleveren voor de patiënt. Zeker als het gaat om cosmetiek!

-----------------------

Meer cosmetische behandelingen in Den Haag

Botox Den haag
Lipfillers Den Haag

Traangoot filler Den Haag

Fillerbehandeling Den Haag
Injectables Den Haag

Profhilo Den Haag

-----------------------

Wat heeft jou geïnspireerd om geneeskunde te gaan studeren?

Dat is met de paplepel ingegoten. Mijn vaderskant is een echte artsenfamilie. Ik stond als jong meisje al met mijn oor tegen de spreekkamer deur in zijn huisartspraktijk. Persoonlijk had ik ook wel binnenhuisarchitect of modeontwerper willen worden, iets creatiefs. Maar daar is van huis uit wel wat sturing aangegeven; “Ga nou maar Geneeskunde doen, dat andere kun je ook nog als hobby zien." Daar heb ik helemaal geen last van gehad hoor. Ik ben blij hoe het is gegaan.

En als cosmetisch arts combineer ik de geneeskunde met mijn creatieve/kunstzinnige kant. Dat is voor mij de ideale combinatie!

Jij bent inmiddels 15 jaar cosmetisch arts waarin jouw solopraktijk is gegroeid tot opleidingskliniek met 3 vestigingen. Waar komt jouw drive vandaan?

Ik heb mijn kliniek vanuit mijn passie geleid. Altijd vol energie. Maar wel; ‘Go with the flow.’ Ik ben heel organisch gegroeid. Als er meer klanten waren dan artsen, dan probeerde ik de best beschikbare nieuwe arts binnen te halen. Of een nieuwe vestiging te openen. Ik heb gaande weg gewoon veel plezier gehad. Dat is altijd de basis.

Ludy Holst;

Nu heb je jouw kliniek verkocht aan CT. Was dat een gekoesterde wens of een kans die op jouw pad kwam?

Een kans die op mijn pad kwam. Het is zo snel gegaan. En goede dingen, daar moet je nooit te lang over nadenken. 

Binnen CT ben jij verantwoordelijk om op alle vestigingen injectables behandelingen op een hoog niveau beschikbaar te maken. Hoe ga je dit voor elkaar krijgen?

Het is ongelofelijk. Er melden zich al artsen aan die graag onderdeel willen zijn van dit project. CT heeft blijkbaar een grote aantrekkingskracht. Ik heb grote bewondering voor de sfeer en cultuur binnen Cosmetique Totale. Er werken 150 huidtherapeuten waarbij ik alleen maar blije gezichten zie. 

Daarnaast ben ik opleider bij de SOCG. Dat is de stichting die de profielopleiding tot cosmetisch arts organiseert. Met die ervaring kan ik het team heel goed vormen en kneden.

Je bent in het hele land artsen aan het werven voor CT vestigingen. Wie zoek jij precies?

Ik zoek ervaren cosmetisch artsen, maar ook artsen die graag willen worden opgeleid tot cosmetisch arts. Momenteel zien we artsen die nog niet in opleiding zijn tot specialist zich aanmelden bij Cosmetique Totale. Maar wij zoeken ook verpleegkundig specialisten. Verpleegkundig specialisten zijn academisch opgeleid, zorgzaam en bevoegd. Een gouden cocktail wat mij betreft. Met een gedegen opleiding en goede begeleiding gaan zij kwalitatieve cosmetische behandelingen aanbieden. 

Artsen en verpleegkundig specialisten kunnen zich blijven aanmelden via ludy@cosmetique-totale.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat kunnen specialisten die zich bij CT aansluiten precies verwachten?

Een warm bad. Een gezonde en snelgroeiende kliniek, waar we nu een injectablestak aan gaan toevoegen. Legio ontwikkelingsmogelijkheden. Ook internationaal, CT groeit namelijk ook hard in het buitenland. Specialisten hebben echt de mogelijkheid om hun eigen praktijk op te bouwen. Op iedere vestiging weer, samen met een heerlijk team van huidtherapeuten.

Waar is de CT Injectablestak over 2 jaar?

Cosmetique Totale is marktleider op het gebied van huid- en lasertherapie. Over 2 jaar zijn wij ook marktleider op het gebied van injectables. Dan zijn injectables behandelingen beschikbaar op alle 42 vestigingen. Cosmetique Totale is groot, maar heeft een hele persoonlijke werksfeer met korte lijnen.

Hoe ziet jouw werkweek er over 5 jaar uit?

Sowieso behandel ik dan nog mijn cliënten. Dat vind ik heerlijk. Daarnaast hebben we op dat moment een team van specialisten die ik iedere dag wil uitdagen om een hoger niveau te halen. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Het aantal cosmetische behandelingen met injectables in Nederland is in 15 jaar tijd gegroeid van ca. 20.000 naar meer dan 600.000. Wat zegt dit getal en wat verwacht jij voor marktontwikkeling in de komende jaren?

Deze groei zegt dat het taboe van injectables behandelingen af is. Het zegt ook dat het blijven inzetten op kwaliteit en bijscholing cruciaal is. Veilige cosmetische behandelingen is de motor van deze groei. 

Daarnaast geloof ik heel erg in persoonlijk advies. Wanneer je echt een band hebt met je cliënt, je echt snapt wat iemand wilt en wenst, dan kun je optimaal behandelen en krijg je geen 1000 in een dozijn gezicht. Dat kost tijd, maar levert enorm veel voldoening op.

Wat zou je iedere consument willen adviseren die een cosmetische behandeling overweegt?

Informeer je goed. Kijk op de website van Cosmetique Totale of kies hier een vestiging van Cosmetique Totale bij jou in de buurt. Bij ons staat een team van huidtherapeuten en cosmetisch artsen voor je klaar. Er wordt binnen Cosmetique Totale veel overlegd en samengewerkt. Dat is in het belang van jouw optimale behandeling.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt