Rogier Holtz over succes in Amsterdam-Zuid en op Ibiza

14 december 2022

Rogier Holtz runt samen met zijn vrouw Floor Claus 'ClausHoltz Aesthetics'. Tout bekend Nederland weet hun kliniek in Amsterdam-Zuid aan de Willemsparkweg te vinden. In de kliniek van Floor en Rogier hangt een unieke sfeer. Het voelt alsof Amsterdam-Zuid meets Ibiza. Hier voelen veel cliënten zich thuis.

Sinds 1 november is arts Dietske Miedema nieuw in hun team. De knappe Fries-, Surinaams-, Amsterdamse is The Rising Star van de Nederlandse Cosmetische Geneeskunde.

Rogier Holtz over succes in Amsterdam-Zuid en op Ibiza

Rogier Holtz en Dietske Miedema, artsen van ClausHoltz Aesthetics

Wat maakt ClausHoltz uniek?

Rogier: “Floor en ik hebben samen meer dan 30 jaar ervaring.”

Dietske: “Veel mensen zeggen: Amsterdam zit te vol met klinieken. Dan zeg ik: Er zijn ook veel kledingwinkels, waarvan de ene goed loopt en de andere matig. Bij ClausHoltz zitten de agenda’s he-le-maal vol. Daaruit blijkt dat consumenten altijd een kliniek vinden waar zij zich thuis voelen.”

Rogier: “Wij zien cliënten gemiddeld 3x per jaar. Daar bouw je een relatie mee op, je leert hun gezicht kennen, wat ze wel en niet willen. Dat is zo belangrijk in dit vak. 

ClausHoltz groeit gestaag. Waar Floor en Rogier in 2015 met zijn tweeën begonnen, bestaat het team inmiddels uit 13 personen. ClausHoltz heeft vestigingen in Amsterdam en op Ibiza. Heel frequent gaan Rogier en Floor naar Ibiza, alwaar zij een flinke clientèle hebben opgebouwd.

Beeld je in de 10-jarige Rogier. Waar was je toen en wat hield jou bezig?

Rogier: “Rond die leeftijd verhuisde ik van Rotterdam naar ’t Gooi. Dat is een verhuizing die je niet vaak ziet, haha! Wij gingen van (praat Rotterdams) “Een broodje bal met kledder” naar kaviaar, haha. In ’t Gooi kregen we op school vrij snel een beroepentest en kwamen ouders vertellen over hun beroep. Toen een arts kwam vertellen over zijn vak besloot ik ter plekke dat ik arts wilde worden. En dat heb ik altijd volgehouden. Mijn vader wilde ook graag arts worden, maar hij werd steeds uitgeloot. Mijn vader werd ingenieur en mijn moeder lerares. Wij hadden met mijn 16 maanden jongere broer erbij een fijn gezin. Mijn broer is ondernemer geworden, een topondernemer.”

Vind ClausHoltz Aesthetics

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Welke overtuigingen heb je van huis uit meegekregen?

Rogier: “Ik heb een hele vrije opvoeding gehad. Weinig competitief. Wel kregen we de verantwoordelijkheid er zelf wat van te maken.”

Waarom ga je graag aan de slag als je ’s ochtends wakker wordt?

Rogier: De diversiteit van mijn werk en het contact dat je hebt met klanten. Met iedereen connectie maken en samen een mooi resultaat behalen. 

Dietske: Ik maak graag mensen blij, maar leer ook steeds beter te herkennen dat niet iedereen blij te maken is. Die zijn overal al geweest en overal ontevreden over. 

Rogier: Managing expectations.

Dietske: “Je kunt niet iedereen blij maken. Mensen met een irreëel verwachtingspatroon behandelen wij niet.”

Waarom ben je geneeskunde gaan studeren?

Rogier: “Mijn ouders hadden vrienden die arts waren. En zij reden gewoon een hele grote auto. Hahaha. Nee hoor. De basis was wel om iets voor andere mensen te kunnen betekenen.”

Dietske: “Dat was ook mijn drijfveer. Als kind wil je graag iets betekenen voor anderen. En dat doen wij nu als cosmetisch arts. Wij genezen geen mensen, maar cliënten hebben na een behandeling wel een beter gevoel over zichzelf, meer zelfvertrouwen.”

Rogier, na je studie geneeskunde heb je in Afrika gewerkt als arts. Waarom wilde je dat graag?

Rogier: “Aanvankelijk wilde ik naar Kaapstad omdat je daar waanzinnig goed kan surfen. Daarnaast was het natuurlijk een enorm avontuur. Ik was net in de twintig en wilde weg van alles dat ik goed kende. Uiteindelijk bleek het werktechnisch nog wel het grootste avontuur, zoveel invloeden en indrukken, dat heeft mij voor altijd gevormd. In Nederland mocht je destijds tijdens je coschappen niet zoveel. Ik heb daar uiteindelijk een jaar gewerkt. Er was in Zuid-Afrika een schrijnend te kort aan artsen, dus stond ik een week later letterlijk met mijn witte laarzen in het bloed op de traumachirurgie. 

Ik heb daar in het Grootte Schuur ziekenhuis gewerkt, maar ook in 2 kleinere ziekenhuizen in een sloppenwijk. Dat was echt oorlogschirurgie. Hier heb je in een Amsterdams ziekenhuis 1x per maand een schotwond. Daar kregen we 50 tot 100 schotwonden per weekend binnen. Dat was echt zo snel mogelijk open maken, kijken of er een kans op overleving is. En zo niet direct weer dicht maken. Daar heb ik superveel geleerd en dat heeft ontzettend veel indruk gemaakt.“

Dietske: "Hoe matched dat nu met mensen die langskomen voor een rimpelbehandeling?"

Rogier: “Ja, dat zijn 2 verschillende werelden. Ik kijk positief terug op mijn werk in Zuid-Afrika, maar ben nog positiever over mijn werk voor ClausHoltz. Traumachirurgie is een behandelvraag, een rimpelbehandeling is dat ook. Daar heb ik geen oordeel over. Ik maak er altijd het beste van.”

Rogier Holtz over succes in Amsterdam-Zuid en op Ibiza

Hoe ben je uiteindelijk cosmetisch arts geworden?

Rogier: “Toen ik in 2001 klaar was met geneeskunde kwam ik met mijn toenmalige vriendin bij dokter Leo van Rozelaar, in de Cornelis Schuytstraat. Hij was als een echte pionier één van de eerste in Nederland die cosmetische behandelingen met Botox en fillers uitvoerde. Toen ben ik onder de vleugels van Leo als cosmetisch arts bij het Medisch Laser Centrum gaan werken.”

“Na enige tijd wilde ik toch meer de ziekenhuis kant op en toen ben ik in opleiding gekomen tot plastisch chirurg. Die opleiding heb ik niet afgemaakt. Die opleiding was in Leeuwarden en ik was inmiddels vader geworden in Amsterdam. Als specialist in opleiding werk je echt 60-70 uur per week. Dat kon ik toen niet combineren met mijn jonge gezin. Daarnaast had ik de ervaring als cosmetisch arts. Toen besloot ik een eigen cosmetische praktijk te starten.”

In 2015 startte je samen met Floor ClausHoltz. Hoe kwam dat tot stand?

Rogier: “Ik had altijd al eigen bedrijven. Tijdens mijn coschappen was ik mede-eigenaar van een marketingbureau waar 40 man werkte. In 2015 benaderde ik Floor om samen een eigen kliniek te starten. Toen waren wij nog geen partners. Wij benaderen onze cliënten op dezelfde manier. Wij hebben hetzelfde esthetische gevoel en dezelfde ideeën wat er met een gezicht kan, dat is het belangrijkste.

Hoe is het om samen met je partner te ondernemen?

Rogier: “Ontzettend leuk. Als partner zien we elkaar hier vaak de hele dag niet. We hebben beiden ons spreekuur. Daarnaast doe ik met name de operatieve ingrepen. Financiën, planning, personeel; dat zijn dingen die ik meer oppak. Thuis praten we vaak over de kliniek. Bijvoorbeeld over de aanschaf van de Morpheus8. Dat was een grote investering waarmee wij als eerste in Nederland op hoog niveau radiofrequente microneedling konden toepassen tegen rimpeltjes en huidverslapping. Ook praten wij over nieuwe artsen voor ons artsenteam. Zo heeft Floor Dietske leren kennen en besloten wij samen dat haar expertise en persoonlijkheid een goede aanvulling zijn voor ons team.”

“Daarnaast reizen wij frequent samen naar Ibiza. Dat zorgt ervoor dat onze werkzaamheden en werkomgeving heel dynamisch zijn.”

Rogier Holtz over succes in Amsterdam-Zuid en op Ibiza

ClausHoltz werkt veel met fillermerk Aliaxin. Hoe selecteren jullie het fillermerk waarmee jullie werken?

Rogier: “Wij hebben in de loop van jaren alle hoogwaardige filler merken uitgeprobeerd. Wij werken nu sinds een aantal jaar voornamelijk met Aliaxin. Heel raar, maar na enige tijd voel je toch een affiniteit met het product. Je leert de filler lezen. Je weet dan exact waar je welke filler moet gebruiken en welke reactie en welk resultaat je kunt verwachten. Dat is echt een kwestie van ervaring met een merk filler. Wij zijn erg tevreden met Aliaxin.”

Wat vindt je prettig aan Profhilo?

Rogier: “Profhilo is echt een toegevoegde waarde. Enerzijds omdat het voor huidverbetering zorgt in een andere huidlaag dan fillers. Anderzijds omdat het géén filler is. Profhilo is een werkzame stof die zorgt voor huidverbetering. Dat vinden mensen soms prettiger dan een filler.” 

“Het is ook een behandeling waarvoor mensen graag terugkomen. Het is het meest handige middel voor een hals. Daar zie ik echt hele mooie resultaten. Na 5, 6 maanden merk je dat de huid weer wat doffer en slapper wordt. Zo lang werkt een Profhilo behandeling ongeveer, afhankelijk van leeftijd en mate van huidveroudering.”

Jij bent ook trainer van cosmetisch artsen. Hoe belangrijk is het dat collega artsen worden getraind door ervaren artsen zoals jij?

Rogier: “Ontzettend belangrijk. Daar kun je behandelvaardigheid delen. In de behandelkamer in de kliniek ben je altijd alleen. Dus ik denk dat het zowel voor onervaren als ervaren cosmetisch artsen waardevol is om regelmatig getraind te worden.”

Zoek, vergelijk en boek

Jullie hebben onlangs Dietske aangetrokken als jullie nieuwe arts. Wat voegt Dietske aan ClausHoltz toe?

Rogier: “Wij noemen Dietske ‘De Professor’. Ze heeft zo een goede kennis van behandelingen. Daarnaast is ze super geïnteresseerd en krijgen we hele goede feedback over haar van onze cliënten.”

Dietske: “Ik werk graag nauw samen met Lara, onze huidtherapeute. Naast dat wij volumeverlies kunnen corrigeren met injectables, is de huid echt te verbeteren door de huidtherapeute. Wanneer je wel die Botox behandeling doet moet je ook oog hebben voor huidverbetering. Zo behandeld Lara dagelijks pigmentvlekjes, couperose, grove poriën, acne, etc.”

Dietske, jij hebt een prachtige naam. Waar liggen jouw roots?

Dietske: “Mijn roots zijn een heerlijk mengelmoesje. De opa van mijn vaderskant komt uit Friesland en mijn oma is oorspronkelijk Duits. Daar ben ik naar vernoemd. De ouders van mijn moeder komen uit Suriname.”

“Ik moest mijn Friese naam tijdens tentamens en in het ziekenhuis vaak bewijzen met mijn paspoort, haha. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en spreek helaas geen Fries. Soms probeer ik de Friese taal op TV wel te volgen.”

Dietske, waarom ben jij cosmetisch arts geworden?

Dietske: “Ik was arts onderzoeker in het Eramsus MC. Ik heb op de IC van het Erasmus onderzoek gedaan naar de doorbloeding bij patiënten met sepsis (te lage bloeddruk door een infectie). Wij onderzochten de doorbloeding van de kleine vaatjes en leerden zo te voorspellen of iemand sepsis aan het ontwikkelen was. Dit was dan nog niet in het bloed te meten. Een sepsis kan vrij acuut ontstaan en schade aanrichten. Des te eerder je er bij bent, of zelfs kunt voorkomen, des te beter.”

ClausHoltz doet nauwelijks aan marketing maar heeft een grote groep trouwe cliënten, waaronder veel BN’ers. Hoe verklaar je dat?

Rogier: “Eigenlijk zijn we daar niet mee bezig. 10 jaar geleden vond ik het wel eens spannend om iemand te behandelen waarvan ik wist dat diegene kort daarna weer tv-opnames zou hebben. Nu merk ik alleen dat de focus iets omhoog schiet. Maar die verhoogde focus heb ik ook omhoog wanneer iemand verteld dat komend weekend de bruiloft van haar zoon of de diploma-uitreiking van haar dochter gepland staat.”

“Vorige maand was ADE in Amsterdam. In zo een week zien we veel Nederlanders die succesvol zijn in het buitenland. Zij komen voor een paar dagen ADE naar Nederland en combineren dat met een bezoek aan ons.”

Rogier Holtz over succes in Amsterdam-Zuid en op Ibiza

Rogier Holtz met verslaggever Lex van Vliet

Wat is de ambitie van ClausHoltz voor de komende 5 jaar?

Rogier: Eigenlijk zouden wij op het gebied van gezichtsesthetiek alles onder-1-dak willen hebben, maar wel op het allerhoogste niveau. Dus misschien wel meer chirurgie, maar misschien ook wel een mondhygiënist. 

Van welke cosmetische behandelingen ben je zelf fan?

Dietske: “Ik heb een getinte huid, maar gebruik al jarenlang iedere dag zonnebrandcrème. Dat is de basis. Daarnaast ben ik heel erg fan van Profhilo en maak ik gebruik van Botox. Ik vind Botox in de hals erg mooi. Bij het ouder worden gaan vaak de verticale spieren in de hals (platysma banden) opvallen. Je krijgt dan van die uitstekende lijnen in je hals vanaf je sleutelbenen naar boven. Die kun je met Botox ontspannen, dat geeft echt een heel mooi resultaat.”

Wat is de behandeling die jij het liefst uitvoert, waarmee jij je onderscheidt?

Dietske: “Lippen vind ik het leukst. Maar dat zie ik als de kers op de taart. Daarvoor moet eerst de basis goed zijn. Als de volume van de huid op orde is en storende rimpels met botulinetoxine zijn behandeld, dan vind ik het fantastisch om lippen te creëren in harmonie met het gezicht. Dat zijn natuurlijke lippen die er absoluut onbehandeld uitzien.”

Met welke behandeling zou je willen adviseren voorzichtig te zijn?

Dietske: “Veel dames willen consequent de rimpeltjes op de bovenlip behandeld hebben met fillers. Als je deze rimpeltjes (rokerslijntjes genoemd red.) blijf opvullen, dan krijg je een ‘opgeblazen’ stukje tussen neus en lippen. Dit kun je vaak beter op een andere manier oplossen. Voor persoonlijk advies moet je echt naar een ervaren cosmetisch arts. Daarvoor ben je natuurlijk van harte welkom bij mij bij ClausHoltz Aesthetics.”

Wat zou je iedere consument willen adviseren die een cosmetische behandeling overweegt?

Dietske: “Laat je goed voorlichten. Je moet net zo lang vragen blijven stellen totdat je vragen zijn beantwoordt. En kies alleen voor een behandeling als je een goed gevoel hebt bij de antwoorden en bij de arts.”

Wil je een afspraak maken met Drs. Dietske Miedema of Drs. Rogier Holtz? Dat kan bij ClausHoltz Aesthetics in Amsterdam-Zuid.

-----------------------
Toonaangevend in cosmetische geneeskunde

Dr. Tom Decates
Prof. Dr. Berend van der Lei
Drs. Hayri Hortoglu
Drs. Tom van Eijk

Dr. Thanya Tha-In

Drs. Ludy Holst
Drs. Natale Adamo
Drs. Michèle Nonahal

Drs. Anna Hettinga-Grelack
Drs. Imane Takhama
Drs. Anne de Reus
Drs. Robert Logger
Drs. Irene Veth
Drs. Carina Domingues
Drs. Naas
Drs. Awat Hassan
Dr. Sander Beekmans

Drs. Maarten Facee Schaeffer

-----------------------

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt