Dermatoloog Gamze Piskin: Een dermatoloog is een logische keuze voor een cosmetische behandeling

2 februari 2023

Dr. Gamze Piskin is dermatoloog in haar eigen kliniek SkinSensible in hartje Amsterdam. Haar doelgroep bestaat uit mensen die bewust op zoek gaan naar een dermatoloog voor huidverbetering. Dat werkt erg goed, het is in de kliniek een drukte van belang. Gamze verhuisde 25 jaar geleden voor het avontuur naar Nederland. Zij promoveerde in het AMC op behandelingen van de huidziekte psoriasis en werkt al 20 jaar in het ziekenhuis. Lees hier het mooie verhaal van dermatoloog Gamze Piskin.

skinsensible-amsterdam

Gamze Piskin met haar man Arno Das, oprichters van SkinSensible

Beeld je in de 10-jarige Gamze. Waar was je toen en wat hield jou bezig?

Toen zat ik op de basisschool en was ik nog helemaal niet met een beroepskeuze bezig. Als kind was ik dromerig en hield ik van lezen. Als kind heb ik wel eens geroepen dat ik architect of schrijver wilde worden. 

Ik ben geboren en getogen in Turkije, in Iskenderun. Dat is een stadje aan de middellandse zee. Mijn broer is professor diergeneeskunde, hij is 6 jaar ouder.

Welke overtuigingen heb je van huis uit meegekregen?

Mijn vader is ook dermatoloog. Bovendien is hij een echte humanist. Hij wil gewoon mensen helpen en beter maken. In Iskenderun is mijn vader ook echt een bekendheid. Hij probeert mensen fysiek en mentaal te helpen. Ook al heeft hij al lang de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt werkt hij nog steeds, het is zijn passie. Als iemand zijn behandeling niet kon betalen dan hoefde dat ook niet. Daarin is hij een enorm voorbeeld voor mij om goed te doen voor anderen.

Waarom ging je geneeskunde studeren?

Mijn vader is dus dermatoloog, maar ik wilde aanvankelijk niet die kant op. Pas toen ik erg goede cijfers haalde op de middelbare school waren er mensen op school die zeiden dat geneeskunde wel heel goed bij mij zou passen. Van mijn ouders hoefde dat niet, zij hadden medelijden met mij om de duur van de geneeskunde studie, haha! 

Samen met mijn nicht ben ik toen op kamers gegaan bij een universiteit. Zij is psycholoog geworden.

Waarom ben je dermatoloog geworden?

Ik wilde eerst gynaecoloog worden en daarna plastisch chirurg. Maar tijdens mijn coschappen kwam ik in contact met dermatologie en toen was ik verkocht. Daar ben ik tot op de dag van vandaag heel blij mee. 

Na mijn opleiding ben ik naar Nederland gegaan. Ik wilde reizen, avonturen beleven en in het buitenland zien hoe dermatologen werken. In Nederland heb ik 5 jaar promotieonderzoek gedaan in het AMC. Daar ben ik gepromoveerd op behandelingen van de huidziekte psoriasis. 

Begin 2021 opende je SkinSensible, jouw eigen kliniek in hartje Amsterdam. Waarom wilde je dat graag?

Ik heb in 20 jaar heel veel ervaring opgedaan met behandeling van huidziekten en cosmetische huidproblemen in het ziekenhuis. Tijdens Corona heeft het ziekenhuis besloten om de prioriteit volledig bij huidziekten te leggen. Dat was voor mij de aanleiding om een eigen privékliniek te starten voor de cosmetische behandelingen. 

Daarnaast vind ik de kant van ondernemerschap heel erg leuk. Je moet de beste kwaliteit blijven leveren voor je cliënten. Dat cliënten ons waarderen en ieder half jaar terug komen en ons aanbevelen bij vrienden en familie, dat voelt echt heel erg goed.

Vind een kliniek bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

SkinSensible loopt erg goed. Wat is jullie geheim?

Doorzetten! Daarnaast hadden wij een duidelijk concept voor ogen. Een cosmetische kliniek met alleen dermatologen die staan voor Skilled, Safe & Subtle. Wij hebben een 35+ doelgroep die bewust op zoek gaat naar huidverbetering door een dermatoloog. Dat werkt heel erg goed!

Je runt SkinSensible samen met je man Arno. Gaat het bij jullie thuis nu altijd over de kliniek?

Dat proberen wij te voorkomen. Het is voor mij belangrijk om mijn werkdag af te sluiten en thuis andere gesprekken te voeren. Arno is soms24/7 met de kliniek bezig. Heel gedreven om iedere vraag direct te beantwoorden en continu bezig om processen en kwaliteit van de kliniek te verbeteren. Daardoor praten we thuis toch veel over SkinSensible, haha!

Jullie dochter en zoon zijn 11 en 9. Zijn zij geïnteresseerd in SkinSensible? 

Zij zijn heel trots op wat wij opgezet hebben. Wij wonen om de hoek, dus ze wandelen regelmatig even binnen. Mijn dochter is van de Tiktok generatie. Zij vraagt wel eens wat wij vinden van overgevulde lippen. Dat is wat in haar feed voorbij komt. Het doet mij goed om te merken dat zij dat niet normaal vindt.

Wat is jouw ambitie met SkinSensible?

Wij willen niet groeien naar meerdere vestigingen. Ons doel is een fijne werkplek waar we innovatieve cosmetische behandelingen kunnen introduceren. Wij blijven ons richten op mensen die zorgvuldig op zoek gaan naar huidverbetering bij de dermatoloog. Daarnaast willen wij ons team met één of twee dermatologen uitbreiden. Nu zijn we nog met zijn tweeën, dermatoloog Adinda van Ginkel werkt ook bij ons. Daar zijn wij heel blij mee, maar met een groter team kun je elkaar nog meer inspireren en verbeteren.

skinsensible-kliniek

Jij bent dermatoloog. Wat is de toegevoegde waarde van een dermatoloog bij cosmetische behandelingen?

Een dermatoloog heeft na de opleiding tot arts (geneeskunde) een aanvullende opleiding (specialisatie) van 5 jaar gevolgd tot dermatoloog. Je bent dan de medisch specialist die alles weet van de huidziekten inclusief cosmetische behandelingen. Daarna heb ik ook nog eens 5 jaar onderzoek gedaan en ben ik gepromoveerd op de huidziekte psoriasis. 

De huid is het grootste orgaan en er zijn nogal wat aandoeningen die je aan de huid kunt hebben, waaronder eczeem, huidkanker, psoriasis, etc. Een dermatoloog weet dus echt alles van zowel huidziekten als cosmetische behandelingen. 

Denk je dat consumenten bewust op zoek gaan naar een dermatoloog voor een cosmetische behandeling?

In het buitenland is dat zeer gebruikelijk. In Nederland worden cosmetische behandelingen uitgevoerd door verschillende artsen, zoals dermatologen, plastisch chirurgen en cosmetische artsen.

Zoek, vergelijk en boek

Denk je dat er veel niet medisch geschoolde behandelaren zijn?

Dat denk ik wel. En dat is heel gevaarlijk. Zij bestellen slechte fillers online, bekijken een behandelvideo op youtube en gaan dan aan de slag op hun zolderkamer. Wanneer je een filler in een bloedvat spuit of wanneer het niet steriel is dan kun je mensen verminken voor het leven of gehandicapt maken, bijvoorbeeld blind. Ga dus altijd naar een bevoegde en bekwame arts voor behandelingen met Botox en fillers.

Hoeveel procent van de consumenten weet dat behandelingen met Botox en fillers alleen door artsen uitgevoerd mogen worden?

Ik ben bang dat dat vrij laag is. Er wordt vaak aan mij gevraagd; “Bent u echt een dokter?” Dat weten veel mensen niet. Daar is nog een wereld te winnen!

Denk je dat de consumenten primair voor een geschikte arts of voor een cosmetische kliniek kiezen?

Ik denk met name voor de reputatie van een arts. Zij horen via via goede verhalen over een arts of zoeken op internet naar een arts met veel ervaring of goede reviews

Doen consumenten goed onderzoek voordat zij voor een behandeling kiezen?

Dat is heel verschillend. Onze cliënten gelukkig wel. Wij zien veel mensen die specifiek op zoek zijn naar een dermatoloog of naar een arts voor de gevoelige huid. 

Ik denk dat jongere mensen iets opportunistischer zijn en dat mensen van middelbare leeftijd bewuster op zoek gaan. In het algemeen is het raar dat mensen beter onderzoek doen naar de specificaties van een nieuwe TV of het hotel van een strandvakantie dan voor een cosmetische behandeling. Dat is vreemd, want een cosmetische behandeling gaat toch over je eigen gezicht, je uiterlijk, dat luistert juist heel erg nauw.

skinsensible-reviews

Waarom is het belangrijk om de huid goed te kennen voor een cosmetische behandeling?

Wanneer je de huid goed kent dan kun je de behandeling aanpassen aan iemands situatie. Een standaard behandeling kan iedere arts uitvoeren, maar rekening houden met spierkracht, verhoudingen, allergieën en weefsels…. Daar moet je echt veel ervaring voor hebben.

Wat zou je consumenten willen adviseren die op zoek gaan naar een cosmetische behandeling?

Ga bewust op zoek naar een bevoegde en bekwame arts die bij jou past. Houd er rekening mee dat een dermatoloog, plastisch chirurg en cosmetisch arts KNMG aantoonbaar expertise hebben op het gebied van cosmetische behandelingen. Wanneer een eerste gesprek bij een kliniek niet goed voelt dan zou ik een behandeling afraden. Er is keuze genoeg! 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt