Dr. Ali Dulaimi: "Cleopatra deed al aan uiterlijke verfraaiing, een cosmetische behandeling is heel normaal"

3 juli 2023
dr-ali-dulaimi-oogarts

Looks Clinics en Kliniek 88 zijn een begrip in Zwolle en Enschede. Achter de succesvolle klinieken zit oogarts en ondernemer Dr. Ali Dulaimi. Zijn strategie? Naast kwaliteit leveren is dat vriendelijk en professioneel met zijn medewerkers en cliënten omgaan. “Voor een cosmetische behandeling is mond-tot-mond reclame essentieel. Dat krijg je alleen als mensen blij en tevreden zijn.”

“Al in de oudheid was er aandacht voor het uiterlijk. Ook Cleopatra deed aan uiterlijke verfraaiing. Cosmetische behandelingen zijn heel normaal.”

1. We beginnen vandaag met 3 dilemma’s. Injectables of (ooglid-) chirurgie?

Injectables en ooglidchirurgie zijn complementair aan elkaar. Een wenkbrauw ptosis (laagstaande wenkbrauwen) kun je bijvoorbeeld eerst oplossen met Botox. Dit kun je vaak enkele jaren volhouden. Maar wanneer de ptosis erger wordt, wat bij iedereen door veroudering kan gebeuren, dan is een chirurgische ingreep vaak nog de enige oplossing.

Uiteindelijk ligt mijn hart als oogarts bij de chirurgie. Dat vind ik fantastisch om te doen. Maar injectables hebben een mooie toegevoegde waarde wanneer er sprake is van startende rimpels of volume verlies.

Het gaat erom waar de klant het meest mee geholpen is. Dit verschilt van persoon tot persoon, maar wij kunnen gelukkig alle opties aanbieden.

2. Cosmetisch arts of oogarts?

Oogarts

3. Blij of mooi zijn?

Blij zijn. 

4. Kunnen mensen gelukkiger worden van een cosmetische behandeling?

Ja, 100%. Dat hoor ik dagelijks. Het doet toch iets met je zelfvertrouwen. Daarnaast doe je écht iets voor jezelf. Mensen gunnen het zichzelf. Het is een vorm van ‘self-love’. Dit geldt trouwens niet voor iedereen geldt. Wanneer je een onrealistisch zelfbeeld hebt of doorslaat met behandelingen dan ben je misschien wel nooit tevreden. Daar proberen wij als artsen een scherp oog voor te hebben.

5. Je bent eigenaar van Looks Clinics én van Kliniek88. Hoe is dat zo gekomen?

5 jaar geleden werkte ik als oogarts in het ziekenhuis. Daar kwamen steeds meer mensen op de poli die baad hadden bij een ooglidcorrectie. Veel oogaandoeningen kunnen ontstaan of verergeren dankzij overhangende oogleden. Tranende ogen, slechter zicht en ontstekingen kunnen ontstaan door huid surplus. Toen zijn wij een kleine kliniek (Looks Clinics) gestart waarin wij ons als oogartsen alleen bezighielden met ooglidcorrecties. 

Vanaf dag 1 was er in de kliniek ook vraag naar Botox behandelingen. Soms kwamen cliënten voor beide behandelingen, maar over het algemeen was het ‘Botox-publiek’ toch anders. Toen zijn wij Kliniek 88 gestart, zodat wij ons met Looks Clinics konden blijven focussen op ooglidcorrecties. 

6. Beeld je in de 10-jarige Ali. Waar was je toen en wat hield jou bezig?

Ik woonde op mijn tiende in Den Haag, daar was ik altijd met vriendjes aan het voetballen. Lekker buiten sportief zijn, op het schoolplein en op voetbalpleintjes. Op mijn elfde verhuisde ik naar Brummen (Gelderland). Daar ging ik bij Sportclub Brummen in de jeugd voetballen.

In die tijd was ik nog niet met mijn toekomst bezig. Ondanks dat ik uit een artsenfamilie kom, zowel mijn vader als moeder zijn arts, had ik niet de droom om arts te worden. Ik was gewoon lekker bezig met ‘kind zijn’, haha!

-----------------------

Bekijk de Kliniek 88 locaties:

Kliniek 88 Enschede
Kliniek 88 Zwolle

-----------------------

7. Welke overtuigingen heb je van huis uit meegekregen?

Dat iedereen goed is en dat je mensen kunt vertrouwen. Iedereen heeft namelijk goede intenties. Daar moet je niet naïef in zijn, maar uiteindelijk wil iedereen een goed leven in een goede omgeving. En daarnaast heb ik meegekregen om een beetje normaal te doen. Dat klinkt apart, maar het zou mooi zijn als iedereen dat zou doen. 

8. Wat zou je als eerste verbeteren als je het voor het zeggen had?

Educatie. Ik ben bang dat mensen met de huidige technologische ontwikkeling steeds minder hoeven te weten en te kunnen. Een goede opleiding waarmee je een sterke theoretische of vaardige basis legt lijkt me fundamenteel.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

9. Waarom ben je geneeskunde gaan studeren?

Misschien was er toch sprake van ‘lead by example’. Kennelijk liet ik me toch inspireren door mijn ouders. Zowel mijn vader als moeder is opgeleid tot Anesthesist.

Na mijn Gymnasium wist ik dat ik een chirurgisch beroep wilde, maar wist nog niet welk medisch specialisme bij mij zou passen. Neurochirurgie leek me interessant, want complex. Na mijn Coschappen heb ik gekozen voor een specialisatie als oogarts. Ogen vind ik heel interessant. 

10. Waarom is cosmetische geneeskunde belangrijk voor mensen?

Cosmetische geneeskunde geeft mensen een goed gevoel en maakt ze mooier. We zijn toch met zijn allen steeds meer bezig met vitaliteit en ‘anti-aging’. Daar hoort cosmetische geneeskunde wat mij betreft ook bij. 

kliniek-88-zwolle-enschede-amsterdam

11. Wat is het meest indrukwekkende dat je als cosmetisch arts hebt meegemaakt?

Tijdens een ooglidcorrectie heb ik altijd een gesprek met de cliënt. Je bouwt dan in het kort toch een band op. Na een ooglidcorrectie keek een aardige mevrouw eens in de spiegel, waarna ze begon te huilen. Ik vroeg aan haar wat er aan de hand was. Toen zei ze; “Mijn vader is overleden, maar nu na de ooglidcorrectie zie ik zijn ogen weer”. Het was een uiting van diepe emotie.

12. Wat is je ambitie met Looks Clinics en Kliniek88 over 5 jaar?

Ik wil graag continueren wat wij nu hebben. Een mooie kliniek, waarin wij misschien wel de meeste ooglidcorrecties van heel Overijssel doen, maar vooral ook een fijne werkplek met alle collega’s. Wij zijn ooit met zijn tweeën begonnen en zijn inmiddels met 10 collega’s. Daar hecht ik waarde aan.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

13. Wat zou je iedere consument willen adviseren die een cosmetische behandeling overweegt?

Bedenk goed wat je wil. Er zijn in Nederland veel goede plekken waar je terecht kunt. Laat je behandelen bij een kliniek waar je je goed voelt, veilig voelt en waar ze jou serieus nemen. 

En kijk op Injectablesbooking.nl voor een bevoegde en ervaren arts bij jou in de buurt, haha!

-----------------------
Toonaangevend in cosmetische geneeskunde

Dr. Gamze Piskin

Drs. Maarten Facee Schaeffer
Dr. Tom Decates
Prof. Dr. Berend van der Lei
Drs. Hayri Hortoglu
Drs. Tom van Eijk

Dr. Thanya Tha-In

Drs. Rogier Holtz en Drs. Dietske Miedema

Drs. Ludy Holst
Drs. David Mosmuller
Drs. Natale Adamo
Drs. Michèle Nonahal

Drs. Anna Hettinga-Grelack
Drs. Imane Takhama
Drs. Anne de Reus
Drs. Robert Logger
Drs. Irene Veth
Drs. Carina Domingues
Drs. Naas
Drs. Awat Hassan
Drs. Margaritha Adams
Dr. Sander Beekmans

-----------------------

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt