Interview: drs. Pascal Meijer viert dit jaar het 10-jarig bestaan van Kliniek aan de Maas!

3 februari 2024
Pascal Meijer
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Pascal Meijer

Drs. Pascal Meijer was eerder cosmetisch arts dan dat het specialisme bestond. Meijer zit sinds 1993 in het vak. Hij wordt “een optimist tot in de kist” genoemd. Ze bedoelen ermee dat Meijer nooit bij de pakken neer gaat zitten en altijd nieuwe mogelijkheden ziet. Drs. Meijer werkt binnen Kliniek aan de Maas samen met Cosmetisch Arts KNMG Camiel Zeijen. Samen zijn ze ook de ouders van een 5 jarige tweeling, een zoon en een dochter.

pascal meijer arts

Klopt het dat Kliniek aan de Maas dit jaar 10 jaar bestaat?

Dat klopt, deze mooie mijlpaal gaan we dit jaar vieren met onze klanten!

Ik werk al sinds 1993 als cosmetisch arts. Begin 2014 voorspelde een waarzegger dat ik binnen 3 maanden een cosmetische kliniek zou openen, terwijl ik dat nog helemaal niet van plan was. Toen binnen die periode een prachtige locatie langs de Maas op mijn pad kwam, besloot ik in het diepe te springen en zo is Kliniek aan de Maas geboren. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Vorig jaar zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie in Maastricht. Onze kliniek is 620 m2 groot, waarmee we de beschikking hebben over 23 ruimtes waarvan 5 operatiekamers.

Had je 10 jaar geleden durven dromen dat de kliniek nu zo succesvol zou zijn?

Dat wilde ik wel graag. Ik had het vermoeden dat er meer vraag naar cosmetische behandelingen zou komen en dacht dat wij met een concept gebaseerd op kennis, kwaliteit, service en samenwerking met onze huidtherapeuten om natuurlijke resultaten op een veilige manier te kunnen bieden en internationaal een mooie naam, op te bouwen. 

Kliniek aan de Maas is gevestigd in een prachtig pand dat historie ademt. Wat is de geschiedenis van het pand?

Het pand waarin onze kliniek is gevestigd is oorspronkelijk in de 12e eeuw gebouwd, maar later door brand vernietigd. De Witte Vrouwen van het Vrijthof hebben het pand in 1620 laten herbouwen. Zij hadden een klooster op het Vrijthof. Ons pand moest dienst gaan doen als een hersteloord voor nonnen die het even niet aankonden. Het werd een prachtig landhuis met een bijbehorend koetshuis.

Wat onderscheidt Kliniek aan de Maas van andere klinieken?  

Bij Kliniek aan de Maas werken wij volgens een uniek concept. Iedere klant krijgt een eigen behandelplan. Daarmee spelen we in op de huidige situatie van de klant en op toekomstige veroudering. Het plan omvat benodigde elementen zoals huidkwaliteit, rimpelbehandeling en contourverbetering. Wij gaan daarvoor als team bij elkaar zitten en bespreken wat die klant nodig heeft. Het plan bespreken we vervolgens met de klant. Die kan daar mee instemmen of losse behandelingen uitkiezen.

Daarnaast bieden wij consumenten de keuze tussen een traditionele chirurgische bovenooglidcorrectie en/of een boven en onderooglidcorrectie met de Hybrid laser van ALMA Lasers. Dat is een combinatie van CO2 met Erbium Glass. Wij bieden beide opties, daardoor krijgt iedereen de beste behandeling voor zijn situatie.

Interview: drs. Pascal Meijer viert dit jaar het 10-jarig bestaan van Kliniek aan de Maas!

Jij bent al 31 jaar cosmetisch arts. Waarom ben je cosmetisch arts geworden?

Omdat ik een specifieke rugaandoening heb, kon ik helaas geen plastisch chirurg worden. Dat wilde ik graag. Een collega huisarts wees mij in 1991 op een cursus aesthetic medicine in Amerika. Dat vond ik direct mega interessant. De combinatie van geneeskunde en subtiele cosmetische behandelingen liggen mij goed. Sindsdien voer ik cosmetische behandelingen uit.

Van 1995-2010 ben ik eigenaar geweest van een kliniek in cosmetische geneeskunde aan de Champs des Élysées in Parijs. Daar heb ik mij volledig kunnen ontplooien. Ik had daar een internationale clientèle.

Welk moment in de behandelkamer de meeste indruk op jou gemaakt?

Dat was toen een vrouw met een asymmetrisch gezicht, er was een stuk van haar gezicht verdwenen door een infectie, na haar behandeling bij mij voor het eerst weer in de spiegel keek. Die mevrouw durfde na de infectie al 5 jaar niet meer in de spiegel te kijken. Toen ze voor het eerst weer in de spiegel keek werd ze helemaal emotioneel. Dat was een ongelofelijk mooi moment.

Wat vinden jouw patiënten belangrijk voordat ze voor een cosmetische behandeling kiezen?

Veiligheid en natuurlijke resultaten. En daarnaast goede informatie en begeleiding. Veroudering is een doorlopend proces, het is belangrijk om daarover af te stemmen en daarop te anticiperen.

Kunnen natuurlijke en optimale resultaten hand-in-hand gaan?

Juist. Voor de meeste mensen is het resultaat alleen optimaal  als het er natuurlijk uitziet. Geen van onze klanten wil er ‘behandeld’ uitzien. Sommige jongere mensen willen er wel ‘behandeld’ uitzien, dat geeft misschien een soort van status, maar dat is echt minder dan 1% van alle mensen en zeker niet representatief voor alle injectables behandelingen.

Welke kansen zie jij voor de cosmetische geneeskunde?

We werken al jaren met collageen en elastine stimulatoren  zoals Radiesse, Sculptra en HArmonyCA. Deze middelen bevorderen ook de huidkwaliteit en versterken de behandelingen van onze huidtherapeuten. Een filler doet dit niet, maar is juist nodig wanneer volumeherstel nodig is. 

We gaan even het verleden in. Beeld je in de 10-jarige Pascal. Waar was je toen en wat hield jou bezig?

Ons gezin woonde in Heerlen. Mijn vader was huisarts en ons moeder zorgde goed voor mijn broer, zus en mij. Wij waren een gelukkig gezin. Mijn broer was concertpianist en is uiteindelijk huisarts geworden. Mijn zus werkt voor de EU in Brussel. Daar is ze gastvrouw, ze begeleidt groepen die op bezoek willen komen.

Ik was als 10-jarige vaak in het zwembad te vinden. Dat deed ik erg graag. Ik was heel sociaal en had veel vriendjes en vriendinnetjes om me heen. Omdat mijn vader huisarts was met praktijk aan huis wilden vriendjes meestal niet bij ons thuis spelen. Het huis van de dokter werd toch als wat ‘eng’ gezien.  

Destijds was ik al perfectionistisch. Ik wilde van alles het naadje van de kous weten. Veel dingen vond ik interessant en daardoor leerde ik ook makkelijk.

Tijdens mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam heb ik met veel plezier in Amsterdam gewoond. Omdat ik in een studentenhuis woonde zonder keuken, was ik eigenlijk aangewezen op de mensa. Daar kwam ik meestal onderuit door mezelf bij vrienden en kennissen uit te nodigen en voor te stellen dat ik wel voor ze wilde koken. Haha, dat was erg gezellig en op die manier hadden we allemaal een leuke avond. Koken is nog steeds een hobby van mij.

Welke overtuigingen heb je van huis uit meegekregen?

Mijn vader is van huis uit streng gereformeerd opgevoed. Mijn opa was zelfs een streng gereformeerde dominee en stond aan de basis van de afsplitsing van de vrijgemaakte gereformeerden, die ook wel de Artikel-31’ers werden genoemd. Mijn vader moest eigenlijk ook dominee worden, maar besloot arts te worden en werd bovendien katholiek.

Thuis hadden we het vaak over het geloof. Mijn volledige namen zijn Paschalis Irenaeus, ik ben vernoemd naar 2 historische bisschoppen.

Ik ben nog steeds gelovig, maar dat hoeft voor mij niet kerkelijk te zijn. Ik geloof dat er meer is, maar ben niet persé in een hokje te stoppen. Het Boeddhisme vind ik bijvoorbeeld ook inspirerend.

Welke cosmetische trends gaan we in 2024 veel zien?

Injectables behandelingen in combinatie met huidtherapie gaan we steeds meer zien. Huidtherapie zorgt voor een egale en gezonde huid, terwijl injectables rimpelvorming en volumeverlies kunnen herstellen. Wij hebben gelukkig een team van begaafde huidtherapeuten.

Reviews

IK BEN HEEL TEVREDEN MET HUID KLINIEK AAN DE MAAS IN MAASTRICHT . IK HEB EEN GEVOELIGE HUID EN LAST VAN PIGMENTVLEKKEN. IK HAD VAN ALLES OPGESMEERD TEGEN DE PIGMENTVLEKKEN EN BEGON TE JEUKEN . IK WAS OVERAL GEWEEST VOOR EEN BEHANDELING MAAR HET HIELP NIET .VIA DE INTERNET VOND IK DE HUIDKLINIEK AAN DE MAAS .HAD IK AFSPRAAK GEMAAKT . DE DERMATOLOOG HAD GEZI... Toon meer »
IK BEN HEEL TEVREDEN MET HUID KLINIEK AAN DE MAAS IN MAASTRICHT . IK HEB EEN GEVOELIGE HUID EN LAST VAN PIGMENTVLEKKEN. IK HAD VAN ALLES OPGESMEERD TEGEN DE PIGMENTVLEKKEN EN BEGON TE JEUKEN . IK WAS OVERAL GEWEEST VOOR EEN BEHANDELING MAAR HET HIELP NIET .VIA DE INTERNET VOND IK DE HUIDKLINIEK AAN DE MAAS .HAD IK AFSPRAAK GEMAAKT . DE DERMATOLOOG HAD GEZIEN DAT IK HUIDZIEKTE MELASMA HEEFT. IS EEN CHRONISCHE PIGMENTAANDOENING. IK KREEG EEN MEDISCHE CREME BEHANDELING EN TOT NU TOE GAAT HET HEEL GOED MET MIJN HUID .IK MAG NIET IN DE ZON . DE PIGMENTVLEKKEN GAAN LANZAAM WEG .IK BEN BLIJ EN HEEL TEVREDEN .DANKJEWEL KLINIEK AAN DE MAAS. Toon minder »
Lies Peusmans
Kliniek aan de Maas
7 juli 2022 12:12
Zeer goede ervaring : professioneel, grote variëteit aan behandelingen en ook zeer prettig in de omgang. Er wordt naar je geluisterd en je krijgt hier echt goed advies! Ik bezoek kliniek aan de Maas al drie jaar en ben altijd tevreden.
Katja Houtermans
Kliniek aan de Maas
22 oktober 2019 10:10
Zoals altijd een medische en zeer deskundige behandeling in een vriendelijke omgeving! Ook de assistentes verdienen een compliment! Een cosmetische behandeling met ZORG! Chapeau Kliniek aan de Maas!
Mariëlle Buskens
Kliniek aan de Maas
2 augustus 2019 20:08

Wil je een afspraak maken met Kliniek aan de Maas voor een uitgebreide intake of cosmetische behandeling?

Kliniek aan de Maas, Wethouder van Caldenborghlaan 45, Maastricht

Met welke merken werkt Kliniek aan de Maas?

Fillers van Merz (Belotero), Galderma (Restylane) en Allergan (Juvederm)
Biostimulator middelen (collageen- en elastineboosters): Radiesse van Merz, Sculptra van Galderma en HArmonyCA van Allergan
Skinboosters: Profhilo van IBSA en Vital van Galderma
Botulinetoxine: Bocouture van Merz, Vistabel van Allergan en Azzalure van Galderma

Onze huidtherapeuten gebruiken producten van onder andere ZO Skinhealth (no 1 wereldwijd), Dermaceutic en ColorScience

Zoek, vergelijk en boek

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt