Dokter Joost Kroon: 15 jaar toonaangevend als cosmetisch arts

Dokter Joost Kroon is inmiddels al 15 jaar cosmetisch arts in Amsterdam. In het gesprek met Injectablesbooking.nl deelt Joost zijn holistische visie op cosmetische geneeskunde, vertelt over zijn jeugd en promoot hij het belang van wetenschappelijk bewezen injectables. "Ik werk alleen met bewezen veilige producten. Nieuwe producten mogen zich eerst elders een paar jaar gaan bewijzen voordat ik er überhaupt over ga nadenken. Veiligheid van onze cliënten heeft de hoogste prioriteit."

Joost Kroon en Lex van Vliet

Bijna iedereen in Amsterdam kent Joost Kroon Cosmetische Kliniek wel. Hoe verklaar je dat?

In 2008 ben ik in Amsterdam begonnen met een cosmetische praktijk. Destijds waren er nog nauwelijks cosmetische klinieken. Wij hebben al duizenden en duizenden mensen behandeld. Als zij allemaal 2 vrienden/kennissen hebben verteld van hun cosmetische behandeling, dan hebben inmiddels erg veel mensen wel gehoord van onze kliniek ja, haha!

Sinds het begin heb ik de visie gehad om zoveel mogelijk mond-tot-mond reclame te krijgen. Dat doen mensen alleen bij een positieve ervaring. Wij willen iedereen, bij ieder bezoek, een positieve ervaring geven. Dat zit echt in ons DNA verankerd.

Toen wij startten met onze kliniek hebben wij uitgebreid nagedacht over onze visie. Waar worden wij gelukkig van? Waarom willen klanten graag naar ons toe komen?

Wij hebben ervoor gekozen om een praktijk te zijn die mensen jarenlang begeleid. Dat doen we met natuurlijke resultaten, er lekker fris en optimaal uitzien; net wat bij iemands karakter past.

Wat vinden jouw patiënten belangrijk voordat ze voor een cosmetische behandeling kiezen?

De klant wil stralen, maar er tegelijkertijd natuurlijk uit blijven zien. Het hoeft voor mijn patiënten niet op te vallen dat zij kiezen voor cosmetische behandelingen.

Hoe bereik je natuurlijk ogende resultaten bij jouw patiënten?

Wij houden ons strikt aan de wetenschap. Wij injecteren nooit meer dan wordt geadviseerd in een bepaald gebied. De huid verslapt en zakt naarmate je ouder wordt. Wij zorgen dankzij ons behandelplan dat de huid steviger wordt en ‘wordt opgehangen’. Op die manier wordt de huid gelift én verstevigd, met gegarandeerd natuurlijke resultaten.

Wij benaderen altijd de persoon achter de hulpvraag. In onze filosofie komt niemand voor 1 pigmentvlekje of voor 1 fronsrimpel. Het pigmentvlekje en de fronsrimpel zijn namelijk een symptoom van huidveroudering. Onze klanten waarderen het dat wij een holistische benadering hebben en juist de oorzaak van huidveroudering behandelen. Wij behandelen de rimpel, maken de huid steviger en zorgen dat de huid egaal is qua kleur en structuur. Dat is een doorlopend proces waarbij cliënten 2 a 3 keer per jaar bij ons komen, net zoals bij de tandarts. Is ook logisch, huidveroudering is ook progressief. Maar als je er op tijd bij bent en blijft dan kun je de tijd stilzetten en zelfs een paar jaar terug draaien.

Welke rol speelt de productkeuze in veilige en natuurlijke resultaten?

Ik werk al 15 jaar alleen met bewezen veilige producten. Nieuwe producten mogen zich eerst elders een paar jaar gaan bewijzen voordat ik er überhaupt over ga nadenken.

Je werkt o.a. veel met de merken Belotero en Radiesse. Wat vind je zo fijn aan deze producten?

Ik ben heel erg fan van deze producten van Merz. Radiesse en Belotero bestaan al jarenlang en hebben een hoog veiligheidsprofiel. Bovendien hebben de producten bijzondere eigenschappen. Radiesse is een optimale collageenbooster. Belotero en Radiesse gebruik ik vaak hybride, dan meng ik ze door elkaar heen. Belotero zorgt voor  volume, terwijl Radiesse het collageen activeert voor een stevige huid.

De combinatie van Radiesse+Belotero hebben wij echt geoptimaliseerd. Belotero heeft zowel stevige fillers (bijvoorbeeld voor de kaaklijn) en minder stevige fillers (bijvoorbeeld voor de lippen). Ik kan dus precies de juiste Belotero variant kiezen, de dosering aanpassen of zelfs verder verdunnen met een steriele zoutoplossing voor bijvoorbeeld de hals.

Wij mengen Belotero en Radiesse tot het unieke product ontstaat dat jij nodig hebt bij jouw specifieke behandeling.

Daarnaast werk ik met Juvéderm. Alleen de topmerken zijn goed genoeg.

Waarom ben je ooit cosmetisch arts geworden?

15 jaar geleden was ik huisarts. Als huisarts baalde ik van slechts 10 minuten per patiënt. Ik heb de overtuiging dat je als huisarts met een menselijke, holistische benadering, het verschil kunt maken. Verschil in mentale en fysieke gezondheid en zelfs preventief. Dat kan niet in 10 minuten.

In die tijd mocht ik stage lopen bij Dr. Jani van Loghem, een bevriende cosmetisch arts. Dat was echt een openbaring voor mij. Er was veel tijd voor de patiënten, samen een behandelplan maken, met als doel om zij aan zij een duurzame relatie aan te gaan. En ik vond het behandeltechnisch erg leuk. Dus de combinatie van tijd voor mensen nemen, mensen blij maken en een mooi resultaat behalen maakten mij enthousiast om cosmetisch arts te worden.

Jij hebt een heel team van cosmetisch artsen en huidtherapeuten. Hoe houd je het niveau van de behandelingen hoog?

Ik leid iedere arts en iedere huidtherapeut zelf op die bij ons komt werken. Iedereen loopt uitgebreid met mij mee, wordt bekend met onze filosofie en behandeltechniek. Wij doen het al 15 jaar op deze manier en dat zorgt ervoor dat heel veel klanten erg blij met ons zijn. Daar moet iedereen in mee, dat is cruciaal.

Welk moment in de behandelkamer heeft op jou de meeste indruk gemaakt?

Er kwam een keer een hele jonge dame op mijn spreekuur. Deze dame had te horen gekregen dat ze ziek was, maar zelfs zo ziek dat ze terminaal was. De artsen konden palliatief nog wel wat voor haar betekenen. Ze had zelf besloten dat ze in de maanden die ze nog had er goed uit wilde blijven zien. Het was mentaal zó sterk van haar om te doen wat voor haar goed voelde. Dat heeft mij echt geraakt.

Joost Kroon

Wat is jouw signature behandeling?

Dat is de full face approach. Van binnen en van buiten. Dus met injectables dynamische rimpels behandelen, het volume herstellen en collageen verbeteren. En daarbij huidverbetering van buiten met huidtherapie, laser en peeling. Dat is geen quick fix, maar omvat een behandelplan voor een langer periode waarin het doel is om de huid duurzaam mooi te maken en te houden.

Jij ontvangt ook consumenten uit andere steden. Heb je plannen om in de toekomst ook in een andere stad een vestiging te openen?

Het idee speelt vaak in mijn hoofd. Zeker richting ’t Gooi en vanuit Wassenaar heb ik al veel clientèle. Soms overweeg ik een dependance in die richting. Maar dan kies ik er iedere keer weer voor om de kliniek in Amsterdam verder uit te breiden. Dat heeft ook de nodige aandacht nodig en geeft me veel plezier en energie. En daarnaast hecht ik ook erg veel waarde aan privétijd. Dat heb ik echt nodig om me op te laden om alles te geven in de kliniek. Dus wie weet in de verdere toekomst ergens een dependance.

We gaan even het verleden in. Beeld je in de 10-jarige Joost. Waar was je toen en wat hield jou bezig?

Toen was ik in Heiloo, daar ben ik opgegroeid. Ik hield enorm van de zee en het strand. Het strand was ongeveer 20 minuten fietsen, daar ging ik graag naartoe. En anders was ik thuis aan het rolschaatsen met vriendjes en vriendinnen. Ik groeide op in een liefdevol gezin samen met mijn drie jaar jongere zus. Zij heeft ook geneeskunde gestudeerd en is daarna psychiater geworden.

Welke overtuigingen heb je van huis uit meegekregen?

‘Wie goed doet, goed ontmoet.’ Zo leef ik nog steeds wel. Mensen helpen doe ik graag. Soms krijg ik de feedback dat ik wat meer op mezelf mag passen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waar word jij heel erg gelukkig van?

Ik word heel gelukkig van naar Spanje gaan. Daar kom ik helemaal tot rust. Heerlijk op het terras met een wijntje of suppen op de zee. Dat ritme hou ik graag een hele zomer vol.

Wat zou je iedere consument willen adviseren die een cosmetische behandeling overweegt?

Check de bevoegdheid en bekwaamheid van de behandelaar. Is het wel een dokter? Liefst KNMG geregistreerd. Maar de belangrijkste tip: Vraag tijdens het consult voor en na foto’s. Liefst eindeloos veel. Als een arts geen goede voor en na foto’s kan laten zien, dan zijn die er ook niet. Ik kan wel een halve dag gaan zitten om samen mijn best practices door te nemen, waarvan een flink deel ook nog dezelfde hulpvraag heeft als jij. Daarmee toon je wat mij betreft bekwaamheid aan.

Check daarnaast de Google reviews. Die zijn goud waard. En dan met name diegene met een uitgebreide toelichting. Als iemand met regelmaat reviews ontvangt, dan zegt dat ook wel wat.

Welke cosmetische trends gaan we in 2024 veel zien?

Collageenboosters gaan nog meer de norm worden. De huid wordt daar steviger van. De huidkwaliteit is belangrijk. En minder lipbehandelingen, dat wordt langzaam minder populair.

Dokter Joost Kroon: 15 jaar toonaangevend als cosmetisch arts

Google reviews van Joost Kroon Cosmetische Kliniek

Ik kom nu al iets langer dan 2 jaar bij Joost Kroon en ben altijd blij geweest met resultaat. Het personeel is altijd vriendelijk en de artsen en huidtherapeuten kijken naar een goed persoonlijk behandelplan.
20 juli 2022 09:09
Ik kom sinds 2015 bij Joost, hij heeft een prachtige, hygiënische kliniek, met aardige en correcte assistentes. De behandelingen, Botox en fillers, die ik heb ondergaan heb ik als zeer prettig ervaren . Echt een aanrader! Joost Kroon zelf is een zeer kundige ervaren en vriendelijke Cosmetische arts, luistert goed naar je wensen. Voor een specifiek probleem... Toon meer »
Ik kom sinds 2015 bij Joost, hij heeft een prachtige, hygiënische kliniek, met aardige en correcte assistentes. De behandelingen, Botox en fillers, die ik heb ondergaan heb ik als zeer prettig ervaren . Echt een aanrader! Joost Kroon zelf is een zeer kundige ervaren en vriendelijke Cosmetische arts, luistert goed naar je wensen. Voor een specifiek probleem wordt er naar een persoonlijke oplossing gezocht. Ik ben erg blij met het resultaat ,dank je wel Joost! Toon minder »
27 november 2021 13:01
Ik kom ongeveer 1x per jaar bij Joost Kroon. Vaker is gewoon niet nodig, gezien de kwaliteit en duurzaamheid van zijn werk! Iedere keer weer verlaat ik méér dan tevreden de kliniek. Hij werkt supersubtiel, zodat je er uitgerust en opgewekt uitziet in plaats van ‘behandeld’. Bovendien is hij bijzonder geïnteresseerd en vriendelijk, wat overigens ook voor zijn... Toon meer »
Ik kom ongeveer 1x per jaar bij Joost Kroon. Vaker is gewoon niet nodig, gezien de kwaliteit en duurzaamheid van zijn werk!
Iedere keer weer verlaat ik méér dan tevreden de kliniek. Hij werkt supersubtiel, zodat je er uitgerust en opgewekt uitziet in plaats van ‘behandeld’. Bovendien is hij bijzonder geïnteresseerd en vriendelijk, wat overigens ook voor zijn collega’s geldt. Kortom, absolute aanrader als je op zoek bent naar een sympathieke topkliniek en een smaakvol en subtiel eindresultaat. Toon minder »
22 november 2022 14:02
Dokter Joost Kroon: 15 jaar toonaangevend als cosmetisch arts

Wil je een afspraak maken met Joost Kroon Cosmetische Kliniek voor een uitgebreide intake of cosmetische behandeling?

Joost Kroon Cosmetische Kliniek, Koninginneweg 162, Amsterdam

Met welke merken werkt Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

Fillers: o.a. Belotero
Collageen verbetering: o.a. Radiesse
Botulinetoxine: Bocouture
Skincare: o.a. Dermaceutic

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt